Társoldalunk:

Az Újpest legyőzte a Mezőkövesdet

2020.10.17. 19:07

Az Újpest FC hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet az OTP Bank Liga 7. fordulójában. A fővárosiak a góllövőlistát vezető Simon Krisztián nélkül is sokkal több helyzetet dolgoztak ki, mint a vendég borsodiak.

Két, az eddigi hat fordulóban nagyon hasonlóan teljesítő csapat találkozott egymással a Szusza Ferenc Stadionban. Két győzelem és egy döntetlen mellett mindkét csapatnak három veresége volt, azzal a különbséggel, hogy az Újpest elől és hátul is gólképesebbnek (10-15) tűnik, mint a szokás szerint stabil kövesdiek (6-7).

Hazai oldalon Predrag Rogan dolgát nehezítette, hogy nem számíthatott a csapat legjobb és legeredményesebb játékosára, a góllövőlistát 5 góllal vezető Simon Krisztiánra.

Kuttor Attila a Kisvárda elleni meccsen a 18. percben pályára lépő Szappanos Pétert nevezte a kapuba.

A 15. percig kellett várni az első emlékezetes megmozdulásra, ekkor Szappanos védte gyönyörű vetődéssel Csongvai 25 méterről leadott lövését. Inkább a lila-fehérek játszottak mezőnyfölényben, de kövesdi kontrákban is volt veszély, különösen a válogatott keretbe is behívott Cseri Tamás volt aktív.

A 24. percben Tallo elől kellett a kapujából messzire kifutnia Szappanosnak, a kapusról elpattanó labdát némi igazítgatás után Onovo emelte vissza a vendégek kapujára, de a túl alacsony kísérletet kifejelte egy védő az ötösről. A félidő utolsó perceiben előbb Perosevicset szerelte két védő kockázatosan, de szabályosan a vendégek 16-osán belül, míg az újpesti kapu előtt Máténak kellett jó ütemben közbelépnie a ziccerbe kerülő Vajda próbálkozásánál.

Az első félidőben 5-1 volt a kaput eltaláló lövések száma a hazaiak javára, de ezek közül csak Csongvai kísérlete volt igazán veszélyes. A második félidő elején, az 53. percben Tallo fejelhetett az öt és felesről, de hiába volt egyedül a labdája messze elkerülte a kaput. A következő lehetőséget azonban már nem hibázta el az egykor - többek között - az AS Romát és a Lille-t is megjáró elefántcsontparti támadó: a 60. percben remekül csúsztatta Antonov szögletét a kövesdi kapu bal felső sarkába.

Lendületben maradt az Újpest, szinte csak a kövesdi térfélen folyt a játék, és Antonov újabb szöglete után csak centiken múlt, hogy Onovo nem szerezte meg az újabb hazai gólt. A 79. percben egy jó beadás hozta meg hosszú idő után az újabb kövesdi lehetőséget, de Borjacsuk fejese elkerüli a kaput.

A 86. percben a csereként pályára lépő Stieber Zoltán beadásánál kellett Jagodicsnak nagyot mentenie az érkező Tallo elől. Az utolsó percekben Stieber kétszer is óriási helyzetben hozott rossz döntést, de 

Eredmény,
OTP Bank Liga, 7. forduló:
Újpest FC–Mezőkövesd 1-0 (0-0)
gólszerző: Tallo 60.