A Liverpool a videobíró döntéseinek felülvizsgálatát kéri az Everton elleni meccsen történtek után

fbl Horizontal
The big screen displays the decision after a VAR (Video Assistant Referee) review, disallowing a goal from Chelsea's French striker Olivier Giroud for offside during the English Premier League football match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London on February 17, 2020. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Liverpool a videobíró (VAR) döntéseinek felülvizsgálatát fogja kérni a szombat délutáni, Everton elleni városi rangadón történtek után.

A 2-2-re végződő rangadón a Pool holland védőjét, Virgil van Dijkot már a 11. percben le kellett cserélni, miután a hazaiak kapusa, Jordan Pickford kíméletlenül szerelte.

A videobíró visszanézte az esetet, de csak azt vizsgálta, hogy Van Dijk lesen kapta-e a labdát (igen), az fel sem merült, hogy Pickford akcióját nézze vissza, így az angol válogatott kapus még lapott sem kapott (pedig a piros lap sem lett volna indokolatlan), miközben a holland védőt le kellett cserélni.

A találkozó végén, a ráadás perceiben Jordan Hendersontól vett el egy gólt a videobíró, miután meglehetősen kérdéses módon úgy ítélte meg, hogy a támadás során Sadio Mané lesen volt ennél a megmozdulásnál:

Az ítélet szerint a Pool támadójának felkarja ért át a VAR-szobában meghúzott vonalon.

"Egy csomóan voltak körülöttem laptopokkal, őket kérdeztem, hogy mégis mi történt. Mindannyian azt mondták, hogy visszanézték az esetet és nem értik, miért ítélt lest a játékvezető" – mondta a találkozó után Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője.

"Nézzék, én határozottan támogatom a VAR használatát, de azt kell mondjam, hogy különösen a lesek esetében, egyszerűen muszáj helyesen dönteni. Rúgtunk egy gólt az Aston Villának, amit szintén elvettek, mert lesen volt a játékosunk felkarja. Azért ez elég viccesen hangzik" – háborgott tovább Klopp. Majd így folytatta:

"Most pedig láttam már a felvételt, és nem volt sem a felkar, sem más lesen, egyszerűen ez nem volt lesz. Adtam már vagy tíz interjút a lefújás óta, és bárkivel beszéltem, mindenki azt mondja, hogy ez nem volt les."