Társoldalunk:

A Liverpool a videobíró döntéseinek felülvizsgálatát kéri az Everton elleni meccsen történtek után

2020.10.17. 20:05

A Liverpool a videobíró (VAR) döntéseinek felülvizsgálatát fogja kérni a szombat délutáni, Everton elleni városi rangadón történtek után.

A 2-2-re végződő rangadón a Pool holland védőjét, Virgil van Dijkot már a 11. percben le kellett cserélni, miután a hazaiak kapusa, Jordan Pickford kíméletlenül szerelte. 

A videobíró visszanézte az esetet, de csak azt vizsgálta, hogy Van Dijk lesen kapta-e a labdát (igen), az fel sem merült, hogy Pickford akcióját nézze vissza, így az angol válogatott kapus még lapott sem kapott (pedig a piros lap sem lett volna indokolatlan), miközben a holland védőt le kellett cserélni.

A találkozó végén, a ráadás perceiben Jordan Hendersontól vett el egy gólt a videobíró, miután meglehetősen kérdéses módon úgy ítélte meg, hogy a támadás során Sadio Mané lesen volt ennél a megmozdulásnál: 

Az ítélet szerint a Pool támadójának felkarja ért át a VAR-szobában meghúzott vonalon.

"Egy csomóan voltak körülöttem laptopokkal, őket kérdeztem, hogy mégis mi történt. Mindannyian azt mondták, hogy visszanézték az esetet és nem értik, miért ítélt lest a játékvezető" – mondta a találkozó után Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője.

"Nézzék, én határozottan támogatom a VAR használatát, de azt kell mondjam, hogy különösen a lesek esetében, egyszerűen muszáj helyesen dönteni. Rúgtunk egy gólt az Aston Villának, amit szintén elvettek, mert lesen volt a játékosunk felkarja. Azért ez elég viccesen hangzik" – háborgott tovább Klopp. Majd így folytatta: 

"Most pedig láttam már a felvételt, és nem volt sem a felkar, sem más lesen, egyszerűen ez nem volt lesz. Adtam már vagy tíz interjút a lefújás óta, és bárkivel beszéltem, mindenki azt mondja, hogy ez nem volt les."