Társoldalunk:

NB I: döntetlent játszott egymással a Honvéd és a Fehérvár

2020.10.18. 18:59

Az első félidő sokáig eseménytelenül telt, majd a végén egy Gazdag-szabadrúgás után a kapufáról lepattanó labdát Balogh Norbert kotorta a kapuba. A második játékrédszben ugyan három perc alatt fordított a Fehérvár, de ezt egy kapushiba után egyenlítette ki a Honvéd. Az NB I 7. fordulójának zárómérkőzésén 2-2-es döntetlenre végeztek a csapatok.

Ez a párosítás azért is érdekes, mert az 2016-17-es szezon utolsó fordulójában a Honvéd a fehérváriak legyőzésével (1-0) szerezte meg eddigi utolsó bajnoki címet. (A kispestiek vezetőedzője bizonyos Marco Rossi volt).

Viszont az is szembetűnő, a fehérváriak ezt a kudarcot annyira zokon vették, hogy az azóta lejátszott kilenc bajnokin többszörösen visszavágtak ezért a kudarcért: hat győzelem mellett csupán három döntetlent engedélyeztek a kispestieknek.

A kispesti Gazdag Dániel (b) és a fehérvári Stopira a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Budapest Honvéd - MOL Fehérvár FC mérkőzésenForrás: MTI/Illyés Tibor

A mérkőzés első félidejében sokáig nem történt semmi, majd a 10. percben és 15. percen Zivzivadze hagyott ki két nagy helyzetet, illetve Tujvel védett bravúrral.

Végül a végén jött a csattanó: Gazdag 18 méteres szabadrúgása a kapufán csattant, a kipattanót pedig Balogh Norbert pöckölte a Vidi kapujába.

A második játékrész első negyed órájában a legnagyobb esemény az volt, hogy Zivzivadze és Evandro helyett Nikolics és Petrjak lépett pályára. 

Majd az ukrán légiós igazolta, hogy érdemes volt pályára küldeni: előbb egy gólpasszt adott a magyar válogatottban debütáló Negónak, aztán a forduló gólját lőtte: 19 méterről szenzációsan lőtt a bal felső sarokba.

A Honvéd azonban nem hagyta magát, igaz az egyenlítő gólhoz szükség volt Rockov hibájára. A szerb válogatott kapusa rosszul számított ki egy beívelést, és a csereként beállt Traoré a kapuba fejelt.

A vendégek többet birtokolták a labdát, de a lelkesen játszó Honvéd megérdemelten szerzett egy pontot.