Társoldalunk:

NB I: A Paks legyőzte a Zalaegerszeget

2020.10.18. 16:26

Amióta Bognár György a Paks vezető edzője, a tolnai csapat még nem szenvedett vereséget. Az NB I vasárnapi mérkőzésén a Paks hátrányból fordítva 3-1-re nyert a ZTE ellen.

Az előző fordulóban a Paks idegenben nyert 2-1-re a DVTK otthonában, míg a ZTE hazai pályán szenvedett 4-2-es vereséget a Honvédtól. Amióta Bognár György a paksiak edzője, a tolnai csapat még nem szenvedett vereséget, sőt, pontot sem vesztett.

A meccs első gólja az első félidő 25. percében született meg, a válogatottban is góllal bemutatkozó Könyves Norbert szerzett vezetést korábbi csapata ellen.

Az első félidő hajrájában egyenlített a Paks: a középen helyezkedő Balogh Balázs magabiztosan lőtt a hálóba, 1-1 lett az állás. 

Lendületben maradt a második félidőben a Paks, amely Hahn János góljával a második félidő 3. percében megszerezte a vezetést. 

A harmadik paksi gól egészen különleges körülmények között született és óriási ZTE-kapushiba után. Hogy a zalaiak kapusa, Demjén mit gondolt, azt talán csak ő tudja megmondani. Ugyanis a Paks 2 az 1 ellen támadott. A ZTE kapusa kifutott, egy pillanatra hozzá is került a labda, de nem rúgta el, hanem cselezgetni kezdett. Ekkor lépett oda Hahn János és szép emeléssel állította be a 3-1-es végeredményt.

Bognár Györgynek ez volt a harmadik meccse a tolnaiak kispadján. A mérleg: 3 meccs, 3 győzelem, 9-2-es gólkülönbség.