Vágólapra másolva!
Kedden este 21.00-kor a 2020/2021-es Bajnokok Ligája (BL) szezon G csoportjának első mérkőzésén a Ferencváros az FC Barcelona ellen lép pályára. A 31-szeres magyar bajnokcsapatból hétfőn, a találkozót felvezető sajtótájékoztatón Szergej Rebrov vezetőedző és Tokmac Nguen válaszolt az újságírók kérdéseire.

„A recept mindig az, hogy keményen dolgozz a győzelemért, hiszen a csoportkörbe is mindenki a kemény munka miatt jutott el.

A keddi mérkőzésen fontos lesz egy jó kezdés, mert löketet adhat a csapatnak.

Ez egy teljesen más torna lesz, a Bajnokok Ligájában, és a játékosaink jó részének nem volt része ilyen rendszerű versenysorozatban. Kedden nekünk kell majd alkalmazkodni, mi vagyunk idegenben, de kedden meg kell mutatnunk a karakterünk, az erősségünk a találkozón.

Nem volt időnk erre a meccsre rendesen felkészülni, mert kilenc játékosunk válogatott meccsen volt a saját válogatottjában. Ráadásul még pénteken volt Kisvárdán bajnokink, de utána rögtön elkezdtük a munkát, de nem volt időnk alaposan felkészülni a Barcelonára.

Szergej Rebrov játékosként gólt is lőtt a Barcelonának Fotó: Csudai Sándor - Origo

Messi igazán különös játékos, ráadásul a kispad és a kezdő között nincs olyan nagy különbség minőségileg a spanyol klubnál.

A Barcelona kapcsán pedig még külön kell készülni a csapat és külön Messi játékára.

Neki nem szeretnék tanácsot adni, hiszen a világ legjobb támadójátékosáról beszélünk az esetében, de a legaktívabb támadó a Barcelonában ő. Mellette Ansu Fati is a világ egyik legtehetségesebb futballistája, ugyanakkor nem tudjuk, hogy ki lesz náluk kedden a pályán, de biztos vagyok benne, hogy egy nagyon erős csapattal állnak fel.

A Ferencvárosban nincsenek igazán nagy sztárok, azt a sikert, amit mi elértünk, azt együtt, csapatként értük el, és most a BL-ben a magyar bajnokságot és Magyarországot büszkén képviseljük.

Most felszabadultan kell jó játékot mutatnunk itt, Európában.

Nagyon örülünk, hogy a top európai csapatok ellen játszhatunk, akár a Barcelona vagy a Juventus kapcsán, és ha ilyen klubok mellett jó eredményt tudunk elérni, az büszkévé tenne minket.

Az új labdarúgók a barcelonai csapatban kicsit agresszívebbek labdavesztéskor. Ezenfelül

– mondta Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője.

Szergej Rebrov tiszteli az ellenfél edzőjét Forrás: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag

Tokmac Nguen, a Fradi támadója a születésnapján léphet pályára a BL-ben:

„Nagyon szerencsésnek éreztem magam és boldog voltam a sorsolás után, mert nem sok ember mondhatja el magáról, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi ellen játszhat a Bajnokok Ligájában, a csoportkörben.

Úgy gondolom, a Barcelona mellett mi is jó támadó csapat vagyunk, és a csatárok tudnak meglepetést okozni az ellenfeleknek, ezt bizonyítottuk már nemzetközileg is.

Én gyors vagyok, de erre készül az ellenfél is, amelynek nagyon jó védősora van, erre nekünk is kell készülni, például ott van Piqué is. A keddi születésnapomra a legszebb ajándék egy győzelem vagy egy pontlopás lenne a spanyol klub ellen.

Hogy mik a Barcelona gyengeségei, azt nem tudom, az én dolgom az, hogy jó teljesítményt nyújtsak a pályán és a játékomra koncentráljak. Nekünk alkalmazkodnunk kell a Barcelona játékához, amely egyébként a kedvenc csapatom.

A legfontosabb, hogy kedden jó formát nyújtsunk mindannyian a pályán."

A sajtótájékoztató után a ferencvárosi játékosok a Camp Nouban edzettek.

(Cikkoldali kép: fradi.hu)