Társoldalunk:

Kettős kéztörést szenvedett a nagyot bukó világbajnok kerékpáros - videó

2020.10.19. 18:14

Két helyen eltört az országúti kerékpáros világbajnok Julian Alaphilippe keze, miután vasárnap a flandriai körversenyen ütközött egy motorossal. 

Az év utolsó klasszikus viadalán a francia bringás a holland Mathieu van der Poellal és a belga Wout van Aerttal együtt szökött, amikor a cél előtt 35 kilométerrel nekiment egy út szélén váratlanul lelassító motorosnak. A 28 éves versenyző óriásit bukott, a kerékpárja messzire repült, ő maga pedig a jobb vállára esett. Alaphilippe feladni kényszerült a versenyt, majd hétfőn megműtötték.

"Ijesztő volt az esés, a földre érve a legrosszabb futott át az agyamon. Szerencsére összességében nem olyan rossz a helyzet" - fogalmazott Alaphilippe. A műtét komplikációmentes volt, a versenyzőnek három hétig kell gipszet hordania, mielőtt visszatérhet az edzésekhez, és megkezdheti a fizioterápiát.

A cyclingnews szakportál idézte a motort vezető zsűritagot: Eddy Lissens - aki korábban a belga rendőrség tagja volt - azonnal bocsánatot kért Alaphilippe csapatától, a Deceuninck - Quick-Steptől közölve, szörnyen érzi magát az eset miatt, amelyhez hasonló húsz év alatt nem történt vele.