Társoldalunk:

A Fradinak nehéz lesz kikapcsolnia Messit a játékból

2020.10.19. 17:52

Kedden este (21.00) a labdarúgó Bajnokok ligája G csoportjában a Ferencváros a legnehezebb feladata elé néz, hiszen a nyitómeccsen az FC Barcelonával idegenben játszik. Kű Lajos a pontos számát nem ismeri, hányszor vendégeskedett a Camp Nou-stadionban, ezúttal a vírus miatt a tévé előtt drukkol, és elmondása szerint Lionel Messit nagyon nehéz lesz kikapcsolni a játékból.

Az Aranycsapat Alapítvány elnöke abban hisz, hogy Szergej Rebrov játékosai legfeljebb egygólos vereséggel távoznak az oroszlánbarlangból.

„A mieink a világ legjobbjai ellen küzdenek, és ha labdavesztés után rögvest visszazárnak, akkor kizárt a KO-vereség – mondta a 72 éves Kű Lajos a Borsnak, aki három futballcsapatért rajong: a katalánokért, a Fradiért és a Fehérvár FC-ért. – Nem kétséges, ha Messit hagyják játszani, akkor képtelenség kikapcsolni." 

Kű Lajos szerint Messit nehéz lesz megállítaniForrás: AFP/Lluis Gene

Kű Lajos elárulta, katalán barátai boldogan újságolták a napokban, hogy Messi megbékélt már a Barcával, és szerintük sose távozik a klubtól,  mert nem feledi, hogy 22 éve Carles Rexach klubigazgató mennyit segített neki, amikor Barcelonába hozta növekedésihormon-betegsége kezelése okán.

„A hétvégén a Barca belefutott ugyan a Getafe ellen egy vereségbe (1-0), ami nem szabad, hogy megtévesszen senkit a magyarok közül. Szerintem nagyon hiányzik Messinek Luis Suárez, akivel „vakon" is megértették egymást a pályán – folytatja Kű, aki 1978-ban az FC Bruges szerelésében a Liverpool elleni BEK-döntőben futballozott.

Kű Lajos bízik a FradibanForrás: MTI/Kollányi Péter

„A katalán fővárosban máig rajonganak a magyarokért, szurkolóik Kubala Lászlót minden idők legjobb Barca-játékosának választották meg, persze Czibor Zoltánt és Kocsis Sándort sem feledik. Bízom benne, hogy holnaptól megtanulják majd a katalánok a fradisták neveit is."