Hihetetlen bravúr lenne, ha a Fradi tovább nyújtaná európai veretlenségi sorozatát

Glasgow, 2020. augusztus 26. Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa (b2) ünnepel, miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án. MTI/EPA/Reuters/Russel Cheyne
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztően hangzik, de a Ferencváros jelenleg egy híján tíz találkozó óta veretlen a nemzetközi kupákban. Barcelonában jöhet a tízedik?

A zöld-fehérek utoljára 2018. július 19-én, még Thomas Doll irányításával kaptak ki a Maccabi Tel Aviv otthonában az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában. A német edző egy hónappal később távozott a Fradi kispadjáról, a helyét elfoglaló Szergej Rebrov irányítása alatt pedig a csapat már-már képtelen veszíteni idegenben európai kupameccsen.

A Ferencváros a Bajnokok Ligája 2019-2020-as kiírásának selejtezőjében mindjárt nehéz feladatot kapott, de a Ludogorec Razgrad otthonában 3-2-re győzni tudott, és 5-3-as összesítéssel jutott tovább. Jöhetett a máltai Valetta, mellyel a hazai 3-1-s siker után 1-1-es döntetlent játszottak idegenben. A következő ellenfél a horvát bajnok Dinamo Zagreb volt, velük is 1-1-et játszott az FTC a horvát fővárosban.

Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa (b2) ünnepel, miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án Forrás: MTI/EPA/Reuters/Russel Cheyne

A zágrábiaktól elszenvedett hazai vereséget követően a litván Suduva volt a következő ellenfél, immár az Európa-liga playoff körében: a magyar bajnok ezt az akadályt is vette, az idegenbeli 0-0 után 4-2-re legyőzve ellenfelét a Groupama Arénában.

Jöhetett az El-csoportköre, ahol sorrendben Espanyol, a CSZKA Moszkva és a Ludogorec sem bírt idegenben Dibuszékkal.

A spanyol és a bolgár csapat ellen 1-1 lett a meccs vége, míg az orosz fővárosban 1-0-ra nyert az FTC.

A jó széria az idei BL-selejtezőkben is kitartott. A Celtic elleni 2-1-es győzelem nemzetközi visszhangot kiváltó bravúr volt, míg a norvég Molde elleni idegenbeli 3-3 megalapozta, hogy a Ferencváros 25 év után újra a BL csoportkörében szerepelhessen.

Ha kedden tízre nőne a veretlenül megvívott európai kupameccsek száma, az minden eddiginél hatalmasabb bravúr lenne Lovrencsics Gergőék részéről.