Vágólapra másolva!
A kedd esti Barcelona–Ferencváros Bajnokok Ligája mérkőzést az ismert okok, azaz a koronavírus-járvány miatt üres lelátók előtt rendezik meg, de a szurkolótáborok – a legnagyobb magyar és a világ talán legjelentősebbje – készülődnek a maguk módján a helyszínen és Budapesten is.

A Gerilla.hu információi szerint a Ferencváros egyik szurkolói csoportja felvette a kapcsolatot egy katalán szurkolói klubbal, így ők is csatlakoztak a Kartonnetvörk felhívásához, hiszen mindkét csapat szurkolói érdekeltek annak az uniós kezdeményezés sikerében, melyet a székelyek indítottak.

Ennek célja, hogy az EU egyik legnagyobb támogatási kerete, a kohéziós politika kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől.

Az aláírásgyűjtés sikere érdekében az Gerilla.hu csapata indította el a Kartonnetvörk nevű digitális mozgalmat, ebben kérik arra az érdeklődőket, hogy egy kartonlapra írják fel a Signiteurope.com-ot, ezzel fotózzák le magukat, majd osszák meg a képet a közösségimédia-felületeken. Legutóbb a Gyergyói Hokiklub szurkolótábora csatlakozott a felhíváshoz, és hívott erre minden szurkolótábort határon innen és túl, így a fehérvári jégkorong-mérkőzésen is felbukkantak a székely szurkolók a majd nyolc méteres molinójukkal.

Az a bizonyos molinó a hokimeccsen Forrás: Gerilla.hu

A kampánycsapat továbbá azt is kéri, hogy az érdeklődők kövessék, lájkolják és osszák meg a Signiteurope.com négy közösségimédia-felületét (Twitter, Instagram, YouTube és Facebook).

"A Gerilla.hu csapata Kartonnetvörk néven felhívást tett közzé. Ennek keretében találkoztunk a gyergyói hokicsapat vezérszurkolóival és adtunk nekik egy óriási molinót signiteurope.com felirattal, amelyet ők rendszeresen kifeszítenek meccseken kamerák és fotósok kereszttüzében. Valamit hasonlót szeretnénk más sportok és csapatok szurkolói csoportjaitól is. Ha kell a feliratokat, molinókat adják tovább!

Terjedjen Gyergyótól Budapesten keresztül akár Barcelonáig vagy Brüsszelig! De az is egy lehetőség, hogy kartonlapokra ráírják a honlap címét és stadionok, sportcsarnokok környékén készíttetnek magukról a táblácskával a kezükben fotót, melyet a közösségiamédiában tesznek közzé, segítve a kezdeményezés sikerét. Ezért is okozott nagy örömöt a ferencvárosi és a barcelonai szurkolók ezirányú mozgolódása a zártkapus meccs ellenére is – mondta Pesty László, a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés kampányfőnöke.