Társoldalunk:

A Barcelona magyar sztárja szerint a klubnál nagyon komolyan veszik a Ferencvárost

2020.10.20. 11:32

Rendkívül sűrű a versenynaptára Hanga Ádámnak, az FC Barcelona magyar válogatott kosárlabdázójának, aki ugyan nem tud a helyszínen drukkolni a Ferencváros labdarúgócsapatának kedden este, de óriási dolognak tartja, hogy a magyar bajnok eljutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Hanga Ádám kedden 19 órakor csapatával az Acunsa Gipuzkoa együttesét fogadja a Camp Nou közvetlen közelében álló Palau Blaugranában, majd a találkozó után, ha nem is a stadionban, de megpróbálja követni majd a BL-mérkőzést.

"Nagyon fogok szurkolni a Fradinak, bízom benne, hogy egy jó mérkőzés lesz. Azt mindenképpen látni kell, hogy a Barca egy vesztes bajnokiból jön, ami nagyon veszélyessé teszi őket. Egyúttal azt látom, hogy mindenki nagyon komolyan veszi a Ferencvárost,  a helyi sajtótól is többen kerestek már például a nevek helyes kiejtésével kapcsolatban. A Ferencvárostól óriási dolog, hogy eljutott idáig, a magyar sportnak és az államnak is egy óriási pluszt jelent" – mondta Hanga Ádám.

A katalánok kosarasai múlt csütörtökön az Euroligában hatalmas csatában, hosszabbítás után győzték le a görög Panathinaikoszt, vasárnap viszont a bajnokságban elszenvedték első vereségüket a Baskonia otthonában.

 

Messiékhez hasonlóan Hanga Ádám (8) is a Real Madrid ellen készülhetForrás: Barcelona/Twitter

"Sajnos nagyon enerváltan játszottunk, az ilyen vereségeket nem engedhetjük meg magunknak, ráadásul mi még egy nappal többet is pihenhettünk. Ugyanakkor nem állhatunk le, egy kicsit elemeztük az összecsapást, és már készülünk is, hiszen kedden újabb bajnoki, pénteken pedig a Real Madrid elleni rangadó jön" – nyilatkozta Barcelonában a 31 éves játékos.

Az ősi rivális elleni összecsapással kapcsolatban megjegyezte, alapvetően ugyanolyan felfokozott hangulatú találkozóról lenne szó, mint a labdarúgók között,  ráadásul ez egy Euroliga-mérkőzés lesz, ebben a sorozatban pedig nem kezdett jól a fővárosi gárda. Éppen ezért a madridiak számára élet-halál harcként is felfogható majd a csata, így veszélyes találkozóra számít.

Ugyanakkor, mint ahogyan március óta szinte minden meccset, ezt is nézők nélkül rendezik meg. 

Nemrég Szentpéterváron az Euroligában nézők előtt játszhattunk, megmondom őszintén, még egy kicsit furcsa is volt.  Mi játékosok már hozzászoktunk a zárt kapus mérkőzésekhez, a padról próbáljuk buzdítani egymást, de természetesen a sportnak a szerves részei a szurkolók" – fogalmazott Hanga Ádám.