Vágólapra másolva!
A címvédő Bayern München az Atlético Madridot fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, a szerdai játéknapon. A csoport másik mérkőzésén Szoboszlai Dominik klubja, a Red Bull Salzburg a Lokomotív Moszkvával csap össze hazai pályán.

A bajor sztárcsapat kevesebb mint két hónapja, augusztus 23-án, Lisszabonban gyűjtötte be története hatodik BL-serlegét, de az elhúzódó előző idény és a feszített versenynaptár miatt máris el kell kezdenie az új sorozatot. Hansi Flick vezetőedző együttesére egyből rangadó vár. Az Atlético az előző szezonban a nyolcaddöntőben búcsúztatta az akkor címvédő Liverpoolt, a nyáron ráadásul az uruguayi Luis Suárezzel tovább erősödött.

fogalmazott Manuel Neuer, a Bayern csapatkapitánya.

Serge Gnabry, a címvédő Bayern München egyik legjobbja elkapta a koronavírust, így biztosan nem játszhat az Atlético Madrid ellen, azonban a meccs elhalasztása egyelőre nem merült fel.

A csoport másik mérkőzésén Szoboszlai Dominik klubja, a Salzburg az orosz Lokomotiv Moszkvát fogadja.

Amennyiben az osztrák együttes szeretne harcban lenni a továbbjutásért, szerdán mindenképpen be kell gyűjtenie mindhárom pontot az előző két idényben csoportkörös, ám mindannyiszor a kvartettje negyedik helyén végzett moszkvaiak ellen, akiket a korábbi székesfehérvári edző, Marko Nikolic irányít.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dear Europe ✉️ We are back, back on the big stage ☠️ #neverstop @championsleague

Szoboszlai Dominik (@szoboszlaidominik) által megosztott bejegyzés,

A B csoport két nagycsapata, a Real Madrid és az Internazionale egyaránt hazai pályán mutatkozik be, és mindkét együttesnek van javítanivalója: a Real a spanyol bajnokság legutóbbi fordulójában szombaton, hatalmas meglepetésre kikapott az újonc Cádiztól, míg az Inter az AC Milan elleni városi rangadón maradt alul.

Zinédine Zidane csapata a BL eddigi összes kiírásában továbbjutott csoportjából, és sorozatban 24. szezonjában is erre készül. Ebben az olaszok mellett a Sahtar Donyeck és a Borussia Mönchengladbach akadályozhatja meg, első mérkőzésükön az ukránokat fogadják.

Az Interben Romelu Lukaku legutóbbi nyolc európai kupamérkőzésén egyaránt betalált - két BL-találkozó és hat Európa-liga-összecsapás -,

ezt a sorozatot folytathatja a Mönchengladbach ellen.

Romelu Lukaku folytathatja a jó sorozatát Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A C csoportból az előzetes erőviszonyok alapján kiemelkedik a Manchester City: Josep Guadriola csapata az FC Porto elleni rangadóval kezd. Érdekesség, hogy a katalán szakember a csoportkörben csak portugál vezetőedzővel néz majd farkasszemet: a Portót Sergio Conceicao, a Marseille-t André Villas-Boas, az Olimpiakoszt pedig Pedor Martins irányítja.

A D csoport nyitókörében a 2019-es aranyérmes Liverpool Hollandiába, az Ajax otthonába látogat. A két együttes összesen kilencszer nyerte meg a BEK-et és a BL-t, ugyanakkor tétmérkőzésen az 1966/67-es szezon óta először találkoznak majd. A kvartett másik találkozóján az újonc dán Midtjylland az előző kiírásban negyeddöntős Atalantát fogadja.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

A-csoport:
18.55: Salzburg-Lokomotiv Moszkva
21.00: Bayern München-Atletico Madrid

B-csoport:
18.55: Real Madrid-Sahtar Donyeck
21.00: Inter-Mönchengladbach

C-csoport:
21.00: Manchester City-FC Porto
21.00: Olympiakosz Pireusz-Olympique de Marseille

D-csoport:
21.00: Ajax-Liverpool
21.00: Midtjylland-Atalanta