Társoldalunk:

A FIFA Marco Rossi csapatát méltatja

2020.10.22. 10:47

Miközben a FIFA világranglistájának élmezőnyében nincsen semmi változás, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség éppen a magyar válogatottat méltatja. A Marco Rossi vezette nemzeti együttes az elmúlt 1 hónapban 21 pontot gyűjtött a világranglistán - az összes válogatott közül a legtöbbet.

A FIFA is kiemeli, hogy Magyarország labdarúgó-válogatottjának különösen jól sikerült az október. A csapat idegenben az Eb pótelejtezőn 1-0-ra nyert Bulgária ellen, majd a Nemzetek Ligájában Belgrádban 1-0-ra verte meg Szerbiát. Az újabb NL-fordulóban az oroszok elleni moszkvai mérkőzésről is sikerült elhozni egy pontot.

A FIFA számításai szerint ezzel a produkcióval a magyar válogatott 21 pontot szerzett és 5 helyet javított. Jelen pillanatban Magyarország a 47. a ranglistán. Az 5 helyes javítás sem rossz, de van egy válogatott, amely 6 helyet tudott egy hónap alatt előre lépni, ez pedig a máltai csapat. A legnagyobb zuhanást a román válogatott mutatta be - mind pontszámban, mind a helyezési számokban. Románia 28 pontot veszett és 10 helyet esett vissza a ranglistán.

Ami az élcsoportot illeti, ott minden változatlan. Pontosabban az első 5 helyen nincs semmilyen mozgás. A listát továbbra is a belga válogatott vezeti. 2. Franciaország, 3. Brazília, 4. Anglia, 5. Portugália.

A teljes listát itt tudja nézegetni.