Vágólapra másolva!
Sérülés miatt négy-hat hét pihenőre kényszerül Fernandinho, a Manchester City labdarúgócsapatának középpályása.

Az 53-szoros brazil válogatott játékos a 85. percben lépett pályára szerdán az FC Porto elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, majd a ráadásban izomsérülést szenvedett és a 94. percben le kellett cserélni.

"Rossz hír" - kommentálta a történteket Josep Guardiola, vezetőedző, aki amiatt kesergett, hogy rengeteg mérkőzésük van, miközben a keretük korántsem teljes.

Fernandinho több mint egy hónapra kidőlt Forrás: AFP/Tim Keeton

A spanyol tréner sérülés miatt nem számíthat a belga Kevin De Bruynére, a francia Aymeri Laporte-ra és a brazil Gabriel Jesusra, míg néhányan - köztük a szerdán szabadrúgásgólt szerző német Ilkay Gündogan - egyelőre nincsenek olyan állapotban, hogy teljes mérkőzésen át megfelelő teljesítményt nyújtsanak. De Bruyne és Laporte a tervek szerint csütörtökön (ma) már edzhet, de egyáltalán nem biztos, hogy a hétvégén játszhat a West Ham United ellen.

"Néhányan visszatértek, másokat elveszítettünk. Három nap múlva utazunk Londonba, majd Franciaországba, hogy a Marseille-jel játsszunk, azután pedig következik a Sheffield. Megterhelő a program, minden játékosunkra szükség van" - hangsúlyozta Guardiola.

A Bajnokok Ligája nyitányán a City otthon 3-1-re verte az FC Portót.