Társoldalunk:

Újabb veszekedés a Fradi BL-riválisánál: a Barca játékosai úgy érzik, Piqué elárulta őket

2020.10.22. 13:38

A Ferencváros Bajnokok Ligája-riválisánál, a spanyol FC Barcelona labdarúgócsapatánál problémákat okozott az öltözőben, hogy többek közt Gerard Piqué is meghosszabbította a szerződését.

A Fradi elleni Bajnokok Ligája-győzelem után több futballista is aláírta új szerződését a katalánoknál: Gerard Piqué 2024-ig, Marc-André ter Stegen 2025-ig, Clément Lenglet és Frenkie de Jong pedig 2026-ig hosszabbított. Ez azonban sokaknak nem tetszett a Barcelona öltözőjében – írja az nso.hu. 

A problémát az jelentette, hogy korábban a játékosok megbeszélték, senki nem ír alá új szerződést addig, míg a klub le nem tesz arról a tervéről, hogy minimum 25 százalékkal csökkentse a labdarúgók fizetését ebben az idényben.

A klub a koronavírus-járvány miatti pénzügyi helyzet miatt hozta meg ezt a döntést, ám tette mindezt úgy, hogy nem egyeztetett a játékosokkal.

A Barcelona játékosai úgy érzik, Piqué elárulta őketForrás: AFP/Lluis Gene

Épp ezért nemrég a futballisták úgy döntöttek, addig nem ülnek tárgyalóasztalhoz a vezetőséggel semmilyen témában, míg tervben van a fizetéscsökkentés. Erről levelet is írtak Josep Maria Bartomeu elnöknek, amit a kapitányok, így Gerard Piqué is aláírtak.

Ehhez képest Piqué most meghosszabbította a szerződését, és erről természetesen nem szólt a társainak a Marca szerint, ezzel pedig az eddig sem túl vidám öltözői hangulat még tovább romlott.