Társoldalunk:

Pep Guardiola kifakadt egy, a sztárcsapatokat érintő probléma miatt

2020.10.23. 18:12

A Manchester Cityt irányító Josep Guardiola őrültnek nevezte a mérkőzésnaptárt, amely miatt szerinte hátrányt szenvednek a nemzetközi kupaküzdelmekben is érintett labdarúgócsapatok.

A katalán szakember pénteken adott hangot nemtetszésének, mondván a játékosoknak túl kevés idejük van a regenerálódásra.

"Egyértelmű, hogy nagyon nehéz a bajnokság, mert másoknak hét-nyolc napjuk van felkészülni" - fogalmazott Guardiola csapata sajtótájékoztatóján.

Pep Guardiola szerint is túl sűrű a versenynaptár a topcsapatoknak ebben a szezonbanForrás: AFP/Miguel A. Lopes

Hozzátette, minden más, európai kupában szereplő együttes ugyanezzel a problémával küzd, vélhetően más menedzserek is akkora bajban vannak a csapatkijelöléssel, mint ő.
Szombat kora délután játszunk, de még nem tudom, kik lesznek a keretben- jelentette ki a vezetőedző, aki ugyanakkor közölte, szeretnének trófeákért küzdeni a mostani idényben is.

A koronavírus-járvány miatt elhúzódó előző szezon hozományaként a csapatok csak szeptemberben tudták elkezdeni a mostani kiírást, a nemzetközi sorozatok főtáblás küzdelmei pedig csak ezen a héten indultak. Mindez azt jelenti, hogy a feszített menetrend miatt minden forduló között Bajnokok Ligája-szereplés vár a Cityre egészen a novemberi válogatott szünetig.

A tabellán 11. manchesteriek szombaton a West Ham United otthonába látogatnak a Premier League-ben.