Erling Haaland második Schalke elleni rangadóján is gólt rúgott - videó

Erling Haaland Dortmund
Dortmund's Norwegian forward Erling Braut Haaland celebrates scoring the 2-0 goal during the German first division Bundesliga football match between BVB Borussia Dortmund v Schalke 04 on October 24, 2020 in Dortmund, western Germany. (Photo by Ina Fassbender / various sources / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund 3-0-ra legyőzte a Schalkét a német labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A 157. Ruhr-vidéki rangadón az első perctől az utolsóig a hazai csapat irányította a játékot. Ebben semmi meglepő sincs, a Schalke húsz mérkőzés óta nem tudott nyerni a Bundesligában. Ebben a január 17. óta tartó negatív szériában benne van egy Dortmund elleni 4-0-s vereség is.

Erling Haalandot ezúttal sem lehetett megállítani a Schalke ellen Forrás: AFP/Ina Fassbender

Szemben a májusi mérkőzéssel, ezúttal pár nézőt beengedtek a Signal Iduna Parkba, de ezúttal is majdnem üres volt a legendás, 80 ezres stadion. További hasonlóság a két találkozó között, hogy a hazaiakhoz a télen érkezett Erling Haaland ezúttal is gólt szerzett.

A 20 éves norvég támadó a Dortmund második találatát rúgta, miután a 61. percben Jadon Sancho kiugratását követően átpörgette Frederik Ronnow felett a labdát.

Haalandon kívül két védő, Manuel Akanji és Mats Hummels is gólt rúgott. A fiatal svájci futballista egy kipattanót követően szerezte meg a vezetést az 55. percben, a csapatkapitány pedig Raphael Guerreiro szöglete utánfejelt a felső sarokba.

3-0-s győzelmével a Dortmund tartja a lépést a parádézó Robert Lewandowski mesterhármasának is köszönhetően kiütéses győzelmet arató Bayern Münchennel, illetve a két topcsapatot egy ponttal megelőző RB Leipziggel.

A szintén nagy múltú Schalkénak pedig könnyen lehet, hogy ebben a szezonban komoly kiesési gondjai lesznek. A kékeket az előző idényben is csak a jó kezdésük mentette meg a másodosztálytól. Ha így folytatja Manuel Baum csapata, akkor ezúttal semmi sem menti meg őket a búcsútól.