Vágólapra másolva!
Remek hangulatú és magas színvonalú mérkőzésen nyert 2-0-ra a Ferencváros a labdarúgó NB I-ben az Újpest ellen. A 16 ezer néző előtt lejátszott összecsapáson Tokmac és Somalia szerezte a Fradi két gólját. Az Újpest a mérkőzés utolsó negyedórájában tizenegyest hibázott. Ez a győzelem óriási erőt adhat a Ferencvárosnak a szerdai Dinamo Kijev elleni BL-mérkőzésre.

Kedden még a Bajnokok Ligájában, Barcelonában szerepelt a Ferencváros,

szombaton este viszont az NB I legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapására, az Újpest elleni rangadóra készültek a zöld-fehérek.

Szergej Rebrov csapata nagy sorozat közepén van, mást ne mondjunk, a következő ellenfele a Dinamo Kijev lesz szintén a Bajnokok Ligájában.

Elképesztő hangulatban indult a Fradi-Újpest mérkőzés Fotó: Csudai Sándor - Origo

Elképesztő hangulatban 16 ezer néző előtt kezdődött az összecsapás. Az első negyedóra hatalmas Fradi-fölényt hozott.

A 6. percben láthattuk a mérkőzés első helyzetét.

Egy labdaszerzés után Boli ugratta ki a balszélen felfutó Makot, aki középre centerezett volna, de az Újpest kapusa, Filip Pajovic olvasta a szándékot és megfogta a labdát. A 10. percben Lovrencsics jobbról belőtt labdáját Zubkov vette le, 16 méterre a kaputól megcsinált egy szép cselt, lövés helyett azonban még egy csellel próbálkozott a tizenhatoson belülről, viszont Ristevski szerelni tudta. Két perc múlva Tokmac játszott Bolihoz, aki azonnal kiugratta a norvég támadót, ő ziccerben a jobb alsó sarokba lőtt, de Bogár játékvezető les miatt ezt is visszafújta.

Hatalmas fölényben játszott a Ferencváros Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 18. percben jött az első Újpest-helyzet: Dvali rövid hazaadásával nehéz helyzetbe hozta Dibuszt, akinek kicsúszva kellett tisztázni a labdára rástartoló Perosevic elől. A 24. percben kimaradt az addigi legnagyobb Fradi-helyzet: egy kontratámadás végén Boli indult meg a kapu felé, az egyik oldalán Mak, a másikon Tokmac kérte a labdát, Boli azonban 17 méterről lőtt, a labdája nem sokkal ment el a jobb alsó sarok mellett. Egy perccel később Mak kapott kiugratást, amivel elfutott az újpesti kapuig, lövés helyett azonban megcsinált egy befele cselt, ami után Onovo szerelni tudta.

Óriási fölényben játszott a hazai csapat. Félóra elteltével az is kiderült, hogy a Fradi 69%-ban birtokolta a labdát az első fél órában.

A 31. percben kis híján gólt szerzett az Újpest. Mitrovic adott káprázatos, 50 méteres labdát Simon Krisztiánnak, aki kilépett ziccerben, de az utolsó pillanatban Heister becsúszva szerelni tudta. Egészen elképesztő védőmunka és mentés volt ez. Ezzel együtt az első 35 percben az Újpestnek nem volt kaput eltaláló lövése. A meccs viszont egyre jobb lett, ehhez a közönség által keltett fergeteges hangulat is hozzájárult.

Érett a Fradi gólja, a 40. percben pedig meg is született a zöld-fehérek vezető találata.

Tokmac fejesgóljával szerezte meg a vezetést a Fradi Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az újpesti Perosevic sérülése miatt a pillanatnyilag emberelőnyben futballozó Fradi egy szépen felépített támadást vitt végig. Lovrencsics ívelt középre, a lendületből érkező Tokmac pedig 11 méterről a kapu jobb oldalába fejelt.

Válaszként a 42. percben Pauljevic beadására a frissen beállt Beridez érkezett, 11 méterről a kapu jobb oldalának irányába fejelt, de Dibusz vetődve hárított. Az első félidőben nem volt már több helyzet, ezzel az egy Tokmac-góllal vezetett a Ferencváros.

A második félidő 3. percében egy Fradi-labdaszerzés után Lovrencsics adott 50 méteres átadást Bolinak, aki egy cselt követően 13 méterről lőtt, de nem találta el a kaput. Az Újpest továbbra sem tudott mit kezdeni a remekül játszó Fradival, a 61. percben pedig jött a hazai csapat újabb gólja. Robert Mak jobboldali szögletére az üresen maradt Somália érkezett, aki 10 méterről, kapásból a jobb felső sarokba lőtt. Elképesztően nagy gól volt, 2-0 a Fradi javára.

Az Újpest nehezen viselte a történteket. A 64. percben Giorgi Beridze kapott sárga lapot, miután méterekről rácsúszott a hazaadást kipasszoló Dibusz Dénesre. Ez nyugodtan lehetett volna piros lap is. A játékvezető nagyon elnéző volt ennél az esetnél.

Így örültek a ferencvárosi játékosok Somalia góljának Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 68. percben Mak tette le a labdát a balján érkezett Heisternek, aki 7 méterről lőtt, de a labdája az oldalhálóban landolt.

Semmi nem utalt arra, hogy az Újpest gólt szerezhet,

de a 77. percben Bacsa kapott egy kiugratást, megtolta a labdát Dibusz mellett, majd átesett a Fradi kapusán. A bíró tizenegyest ítélt és sárga lapot adott a Fradi kapusának.

A büntetőt Tallo egészen elképesztő mozdulattal rúgta fölé-mellé. Maradt tehát a 2-0 a Ferencváros javára.

Lovrencsics Gergő ül a füvön Fotó: Csudai Sándor - Origo

A hátralévő percekben nem esett több gól.

Ellenben a 93. percben a Fradi játékosa, Frimpong a levegőben érkezve rúgta le Bacsa fejét. A bíró azonnal piros lapot adott Frimpongnak.

Ez valóban nagyon csúnya szabálytalanság volt. A Fradi nagyon magabiztos játékkal nyerte meg az NB I legnagyobb rangadóját. Az Újpestnek gyakorlatilag momentuma sem volt a meccsen, a tizenegyest is kihagyta. Ezzel a győzelemmel a Fradi továbbra is listavezető marad az NB I-ben úgy, hogy két meccsel kevesebbet játszott. Szerdán a Fradi a Dinamo Kijev ellen lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista