Társoldalunk:

Saját fiát küldte játszani a paksi edző a Honvéd elleni meccsen

2020.10.24. 19:04

Huszonöt éve nem fordult elő olyan a magyar labdarúgó NB I-ben, hogy egy apa a saját fiát küldje be játszani. A szombat délutáni Paks-Honvéd összecsapáson ez is megtörtént. Más nem sok érdekes, a két együttes 0-0-s döntetlent játszott egymással 

Legutóbb negyedszázada idősebb Dárdai Pál adott játéklehetőséget fiának, ifjabb Dárdai Pálnak egy pécsi mérkőzésen. Most Pakson Bognár György a szünetben küldte be a hazai együttesbe fiát, Bognár Istvánt.

Ha már Bognár Györgyöt említjük: a meccs előtt az volt a nagy kérdés, hogy a paksi edző folytatja-e sikersorozatát a tolnai csapattal? Amióta ugyanis Bognár a Paks edzője, még nem kapott ki az együttes, ellenben 9 gólt lőtt és csak kettőt kapott. A túloldalon a kispadról hiányzott a Honvéd mestere, Bódog Tamás, aki megfertőződött a koronavírussal. 

Az első félidő nem hozott látványos játékot és gól sem esett. A 10. percben a paksi Hahn emelt 11 méterről fölé. Két perccel később Windecker József szenvedett súlyos sérülést, az első jelentések szerint elszakadt a keresztszalagja. Ezzel a két momentummal össze is foglaltuk az első félidő történéseit.

A második félidő első negyedórájában sem történt sok minden, a pálya közepén gyűrték egymást a csapatok. A 68. percre aztán felpörögtek az események. Előbb a paksiak szép támadását nézhettük, amikor is Bognár István remek labdát küldött Ádám Martinnak, de a csereként beállt csatár lövését a Honvéd kapusa, Tujvel ki tudta ütni. A 70. percben Eppel a Paks tizenhatosán belül kétszer fejelhetett kapura. A másodikat a kapus támadása miatt lefújta a bíró, de Böde - biztos, ami biztos - kifejelte a labdát a gólvonalról.

A 80. percben Bognár István 22 méteres lövése ment másfél méterrel mellé. Majd a Honvéd előtt ott volt a meccslabda, de Eppel 8 méteres lövését Hegedűs, a paksiak kapusa kivédte. Ez óriási ziccer volt. A 89. percben Lovrics tisztán fejelhetett, de ez a helyzet is kimaradt. A végeredmény Paks-Honvéd 0-0.