Társoldalunk:

Gyönyörű góllal válaszolt a Kisvárda az MTK tizenegyesére - videó

2020.10.24. 16:40

Az MTK 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén. A két csapat eredményének köszönhetően a bajnokság középmezőnye még szorosabb lett.

A találkozó előtt a két csapat egymás elleni mérlege négy kisvárdai győzelem volt, így volt miért bizonyítania Michael Boris csapatának. A Puskás Akadémia elleni sikerével az MTK az előző játéknapon egy négy mérkőzéses nyeretlenséget már megtört az NB I-ben, így valamivel pozitívabban várhatta a találkozót, mint a Ferencvárostól 2-0-s vereséget szenvedő Kisvárda.

Szoros mérkőzést játszott egymással az MTK és a KisvárdaForrás: Kisvárda FC, Facebook

A hazaiaknál hét játékos nem állt a német szakember rendelkezésére, és a szabolcsiak számára sem kezdődött jobban a találkozó: a 9. percben Dimitrov bokasérülést szenvedett így nem tudta folytatni, helyére Schön Szabolcs szállt be.

A Kisvárda gondjai tovább sokasodtak, amikor a 23. percben megszerezte a vezetést az MTK. Gera Dániel értékesítette a vele szemben elkövetett szabálytalanság után megítélt büntetőt. A várdaiak kétszer is kettő az egy ellen vezethették kapu felé a labdát, egyenlíteni egyikből sem sikerült, így a fővárosiak mehettek előnnyel a szünetre.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A második félidőre a Kisvárda magához ragadta a kezdeményezést, aminek meg is lett a következménye. Az 59. percben Kovácsréti Márk nagyszerű góljával egyenlített a Kisvárda. Az alig húszéves középpályás egy rendkívül nehéz mozdulattal lőtte ki a rövid felső sarkot.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A találkozó utolsó szakaszában kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei a győztes gól megszerzésére. A 82. percben Bumba hozta helyzetbe magát egy kiváló csellel, de az MTK kapusát nem tudta átverni, aki bravúrral védett.

A 91. percben Prosser ugratta ki Milovszkit, aki hosszan vette át a labdát, így Dombó meg tudta fogni a labdát. Az MTK 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárdával. A nagyon sűrű középmezőny a két csapat szombati eredményével csak még szorosabb lett.