Társoldalunk:

A Fehérvár a mezőkövesdi sikerével tovább üldözi a Fradit - videó

2020.10.25. 18:53

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 8. fordulójának vasárnap kora esti összecsapásán a MOL Fehérvár idegenben győzte le 2-1-re a Mezőkövesdet.

A forduló előtt a második helyen álló MOL Fehérvár – amely az előző körben került el az éllovas pozícióból –, azzal a Mezőkövesddel találkozott, amely a sorozatban három meccsét is elvesztette. Kuttor Attila együttese az Újpest (0-1), a Kisvárda (1-2) és a Puskás Akadémia (1-0) ellen is kikapott. A Fehérvár viszont az elmúlt öt meccséből hármat megnyert, kétszer döntetlenjátszott.

A mérkőzés első fél órája nem hozott gólt, a vendég fehérvári együttes birtokolta többet a labdát, és több helyzetet is kidolgozott, de a Mezőkövesd ekkor még tartotta magát. A 31. percben azonban már vezetéshez jutott a MOL Fehérvár: Bolla jobb oldali beadása után Loic Nego fejelt az ötösről a bal alsóba a védőket megelőzve.

A Fehérvár a folytatásban is uralta a játékot, ezt pedig a helyszínen nézhette a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is. A Mezőkövesd képtelen volt váltani a kapott gól után is, egyoldalú volt az első félidő. A vendég együttes 56 százalékban birtokolta a labdát, és kétszer annyiszor talált kaput (2-4), mint a Mezőkövesd.

Nikolics nagyot csatázott a mezőkövesdi védőkkelForrás: molfehervarfc.hu

A második félidő első perceiben úgy tűnt, hogy tud változtatni a Mezőkövesd – sokkal agresszívabban és veszélyesebben játszott a hazai együttes –, de a Fehérvárnak is több veszélyes támadása volt, így ekkor biztosan nem unatkoztak a meccsre kilátogató szurkolók.

A folytatásban is teljesen egyenrangú ellenfele volt a Mezőkövesd a Fehérvárnak, de Márton Gábor csapata így is magabiztosan tartotta az egygólos előnyét. A hazai csapat egy-egy távoli lövésig jutott el, de Rockovnak nem kellett bravúrt bemutatnia.

A 72. percben Petrjak zárhatta volna le a meccset, de az ukrán támadó 15 méterről centikkel kapu mellé lőtt, így a mérkőzés utolsó szűk 20 percében is maradt még esélye a pontszerzésre a Mezőkövesdnek. Öt perccel később pedig a Kövesd egyenlíthetett volna, de Lakveheliani bal oldali beadása után Cseri nem érte el a labdát bevetődve az ötösön. Nem sokkal később Rockov ápolása miatt állt a játék, de a fehérvári kapus tudta folytatni a játékot. 

A 82. percben Farkas mellett esett nagyot Fiola a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest egy perccel később Lyes Houri értékesítette könnyedén, így már kettő góllal vezetett a Vidi. 

A 87. percben Musliu kezezése után a Mezőkövesd is büntetőhöz jutott, amelyet Berecz Zsombor lőtt kíméletlenül a léc alá. 

A hátralévő időben újabb gól már nem esett, így a Mezőkövesd sorozatban a negyedik vereségét szenvedte el, és továbbra is kieső helyen áll, míg a Fehérvár a sikerével tovább üldözi az első helyen álló Ferencvárost. 

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Mezőkövesd-MOL Fehérvár FC 1-2 (0-1)
Mezőkövesd, v.: Berke
gólszerzők:
Berecz (87., 11-esből), illetve Nego (32.), Houri (83., 11-esből)
sárga lap:
Besirovic (44.), Cseri (71.), Farkas (74.), illetve Musliu (27.), Nego (57.), Nikolov (58.), Fiola (67.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas, Jagodics, Karnyicki, Eperjesi - Cseri (Jurina, 83.), Mahszi, Berecz, Szerderov (Borjacsuk, 70.)- Besirovic (Vajda, 83.), Vutov (Lakveheliani, 70.)

Fehérvár: Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nikolov, Nego - Bamgboye (Hangya, 84.), Houri, Petrjak - Nikolics (Zivzivadze, 73.)