Vágólapra másolva!
Kedden este a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában a Szoboszlai Dominikkel felálló Salzbrug 3-2-re kikapott az Atlético Madridtól a Wanda Metropolitano Stadionban, azonban némi szépségtapasz, hogy a magyar válogatott középpályás ezúttal is gyönyörű gólt lőtt. A játéknap meglepetését a Real Madrid szolgáltatta, amely az első fordulós hazai vereség után most kétgólos hátrányba került a Borussia Mönchengladbach otthonában, de a hajrában egyenlíteni tudott.

Az A csoportban Szoboszlai Dominik csapata, a Salzburg az Atlético otthonába látogatott. Az osztrák csapat az esélytelenek nyugalmával készülhetett, mivel az Atlético a legutóbbi 26 hazai európai kupamérkőzéséből mindössze egyet veszített el, még a 2017/18-as idényben a Chelsea nyert Madridban. A Salzburg hazája bajnokságát imponáló teljesítménnyel vezeti, és minden tétmérkőzést figyelembe véve Ausztriában kilenc győzelem a mérlege 37 rúgott és mindössze hat kapott góllal. Legutóbb az Austria Wien otthonában diadalmaskodott 2-0-ra, a vasárnap óta 20 éves Szoboszlai utóbbi találkozón gólpasszt adott, míg a múlt heti Lokomotiv Moszkva elleni BL-mérkőzésen a játéknap egyik legszebb gólját lőtte.

A mérkőzés elején az Atlético birtokolta többet a labdát, azonban a Szoboszlaival felálló osztrák csapat sokkal veszélyesebben futballozott.

A 14. percben aztán a spanyol csapat is villant, és Joao Felix kis híján belőtte a szezon legszebb gólját.

Stefan Savic védelem mögé benyesett labdáját a portugál támadó akrobatikus mozdulattal ollózta kapuja, balszerencséjére azonban a felsőlécet találta el.

Egy perccel később egy szöglet után Luis Suárez gyűjtött be egy lecsorgó labdát, de a tízméteres lövése elkerülte a kapu jobb oldalát.

A 19. percben a Salzburgnak is volt egy ígéretes helyzete. Szoboszlai átadása után Mergim Berisha lőtt 19 méterről, a német támadó labdája megpattant egy Atlético védőn, de Jan Oblak vetődve védeni tudott.

A 29. percben komoly veszteség érte a Salzburgot, ugyanis Patson Daka, a csapat legveszélyesebb támadója megsérült, és amíg ápolták, az emberhátrányban futballozó csapata gólt kapott.

A jobbszélről befelé húzó Angel Correát becsúszva szerelni tudták, a lecsorgót azonban Marcos Llorente szerezte meg, és 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A spanyol középpályás négy perc múlva növelhette volna csapata előnyét. Egy remek kiugratás után egy az egyben vezethette a labdát Cican Stankovicra, de közeli lövése elment a kapu mellett.

Llorente kihagyott ziccere miatt a 40. percben bánkódhattak igazán a madridiak, ugyanis Szoboszlai Dominik góljával egyenlített a Salzburg.

Sekou Koita labdaszerzése után Berishához került a labda, aki azonnal megjátszotta a jobbján felfutó Szoboszlait, a magyar válogatott középpályás pedig 12 méterről a léc alá bombázott.

A fordulás után hidegzuhanyt kaptak a spanyolok, mert szinte még el sem kezdődött a második félidő, egy gyönyörű góllal fordított a Salzburg. Mohamed Camara külsővel indította a balszélen felfutó Andreas Ulmert, a 34 éves csapatkapitány mértani pontossággal tekert középre, az érkező Mergim Berisha pedig becsúszva a kapuba sodorta a labdát.

A Salzburg előnye azonban csak öt percig élt, ugyanis az 52. percben gyönyörű góllal egyenlített az Atlético. Camara eladott labdája után Joao Felix indult meg a kapu felé, egy gyönyörű ütempasszal ziccerbe hozta Correát, aki önzetlenül visszatálalt a portugálnak, akinek közelről már csak az üres kapuba kellett lőnie.

Ezt követően az Atlético Madrid ment előre a győzelemért, de a Salzburg kontráiban mindig ott volt a gólveszély. A 73. percben átvehette volna a vezetést az Atlético. Kieran Trippier szélről visszatett labdáját Koke lőtte el 10 méterről, de Stankovic leért a bal alsó sarokra, és bravúrral védett.

A 85. percben végül megnyerte a meccset az Atlético.

Egy jobboldali szöglet után nem tudtak felszabadítani a vendégek, a brazil Renan Lodi kapu elé belőtt labdáját Joao Felix le tudta kezelni, és hat méterről a kapu baloldalába bombázott a tehetetlen Szoboszlai mellett, aki a kapufánál biztosított.

Bajnokok Ligája, 2. forduló
A csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-Salzburg (osztrák) 3-2 (1-1)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayern München 6 5 0 1 12-6 6 16
GY
GY
GY
D
GY
2.
FC Köbenhavn 6 2 2 2 8-8 0 8
V
V
GY
D
GY
3.
Galatasaray 6 1 3 2 10-13 -3 5
GY
V
V
D
V
4.
Manchester United 6 1 4 1 12-15 -3 4
V
GY
V
D
V

A B csoportban a Real Madrid a tartalékos Sahtar Donyecktől elszenvedett sokkoló hazai vereséggel rajtolt, ugyanakkor szombaton az FC Barcelona elleni 3-1-es El Clásico-sikerrel vigasztalódott. Zinedine Zidane együttese most a Borussia Mönchengladbach vendége volt, utóbbi csak pillanatokra volt a három pont megszerzésétől az Internazionale otthonában, végül azonban be kellett érnie a döntetlennel.

A Real Madrid az első negyedórában levegőhöz is alig engedte jutni a német csapatot, Zinédine Zidane együttese közel 70%-ban birtokolta a labdát a Borussia-Parkban. A kapura lövési arány a 25. percben már 0-6 volt, ennek ellenére a Real Madrid nem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani Yann Sommer kapuja előtt.

A német csapat az első félidőben csak egyszer találta el a kaput, abból azonban a 35. percben megszerezte a vezetést.

Egy labdaszerzés után Marcus Thuram kapott remek átadást Alassane Pleától, a világ- és Európa-bajnok francia védő fia pedig 10 méterről higgadtan a kapu jobb oldalába helyezett.

A gól után egy ideig állt a játék, de a videobíró nem ítélt lest, így érvényes maradt a Gladbach vezetőgólja.

A második félidő is hasonló forgatókönyv szerint zajlott: a Real Madrid irányította a játékot, de úgy tűnt, Zidane tanítványainak nincs szerencséje ezen az estén.

A 49. percben előbb Marco Asensio hagyott ki egy ajtó-ablak helyzetet, két perccel később pedig a brazil Vinicius Junior hibázott közvetlen közelről. A németek a kihagyott spanyol helyzetek után egy szerencsés góllal növelték az előnyüket. Az 58. percben egy jobboldali beadás után Plea lőtt kapura, Courtoius elsőre még hárítani tudott, de a labdát pont az érkező Thuram elé ütötte, aki közvetlen közelről nem hibázott.

Ezt követően a Gladbach eldönthette volna a meccset, de Courtois előbb Plea, majd Lars Stind ziccerét is védte, így meccsben tartotta a csapatát, ami a 87. percben értékelődött fel igazán, ugyanis Karim Benzema hátrahúzós mozdulatával szépíteni tudott a Real Madrid.

A 93. percben aztán egyenlített a Real Madrid. Modric kapu elé tekert labdáját Sergio Ramos fejelte le, az érkező Casemiro pedig közelről a kapu lőtt, ezzel egy pontot megmentve a csapatának.

A Real Madrid az előző szezont is úgy kezdte, hogy az első két mérkőzésén nyeretlen volt – vereség a PSG-től, majd döntetlen a Club Brugge ellen –, majd a hátralévő négy mérkőzésén további tíz pontot szerzett, így látszólag könnyedén jutott tovább a csoportjából.

Bajnokok Ligája, 2. forduló
B csoport:
Borussia Mönchengladbach (német)-Real Madrid (spanyol) 2-2 (1-0)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Arsenal 6 4 1 1 16-4 12 13
V
GY
GY
GY
D
2.
PSV Eindhoven 6 2 1 3 8-10 -2 9
D
D
GY
GY
D
3.
Lens 6 2 2 2 6-11 -5 8
GY
D
V
V
GY
4.
Sevilla 6 0 4 2 7-12 -5 2
D
V
V
V
V

A C csoportban a papírformának megfelelő eredmények születtek, a Manchester City az Olympique Marseille vendégeként, az FC Porto pedig otthon, a görög Olimpiakosszal szemben győzött magabiztosan.

C csoport:
FC Porto (portugál)-Olimpiakosz (görög) 2-0 (1-0)
Olympique Marseille (francia)-Manchester City (angol) 0-3 (0-1)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Real Madrid 6 6 0 0 16-7 9 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
SSC Napoli 6 3 2 1 10-9 1 10
V
GY
D
V
GY
3.
Braga 6 1 4 1 6-12 -6 4
GY
V
V
D
V
4.
Union Berlin 6 0 4 2 6-10 -4 2
V
V
D
D
V

A D csoportban a Liverpool kényelmesen verte a vendég Midtjylland együttesét, míg az Atalanta nagyon megszenvedett az Ajaxszal. A hollandok a szünetre kétgólos előnybe kerültek, de a fordulás után az olaszok összeszedték magukat, és Duván Zapata hat perc alatt szerzett két góljával döntetlenre mentették a találkozót

D csoport:
Atalanta (olasz)-Ajax Amsterdam (holland) 2-2 (0-2)
FC Liverpool (angol)-Midtjylland (dán) 2-0 (0-0)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Internazionale 6 3 0 3 8-5 3 12
GY
GY
GY
D
D
2.
Real Sociedad 6 3 0 3 7-2 5 12
GY
GY
GY
D
D
3.
Salzburg 6 1 4 1 4-8 -4 4
V
V
V
D
V
4.
Benfica 6 1 4 1 7-11 -4 4
V
V
V
D
GY