Társoldalunk:

José Mourinho szerint nem csak neki köszönhető a Tottenham csatárainak remeklése

2020.10.27. 15:40

A Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzője, José Mourinho szerint nem kizárólag az ő érdeme, hogy csatárpárosa remekül teljesít az angol Premier League-ben.

A londoni együttes hat forduló után ötödik a Premier League tabelláján, 16 góllal, ami pillanatnyilag a legtöbb a bajnokságban. A góllövőlistán éllovas dél-koreai Szon Hung Min nyolcszor vette be az ellenfelek kapuját, az angol Harry Kane pedig öt találatnál jár, ráadásul kilenc gólt kettejük összejátékának eredményeként szerzett a Spurs. A futballstatisztikákkal foglalkozó Opta adatai szerint már 29 Premier League-gól született Szon és Kane együttműködéséből, ezzel másodikak a Chelsea korábbi duója, Didier Drogba és Frank Lampard mögött (36).

Szon Hung Min és Harry Kane remekül megértik egymást a pályán, és civilben is jó barátokForrás: AFP/Jason Cairnduff

A portugál tréner szerint ebben komoly szerepe van elődjének, Mauricio Pochettinónak is.

"Ez a megértés még Mauricio idejéből származik. Nem akarom kisajátítani az érdemet, ez közös Mauricióval" - fogalmazott Mourinho, aki rámutatott, a két labdarúgó régóta játszik együtt.

Mindketten éljátékosok, és egyben közeli barátok is, szó sincs féltékenységről, mindketten a csapatért játszanak."

Kane szerint Mourinho kezei alatt a Spurs a fejlődés jeleit mutatja, miközben harcol azért, hogy a 2008-as Ligakupa megnyerése után újra elhódítson egy trófeát.