Társoldalunk:

Súlyos eltiltást is kaphat Ronald Koeman a videobíró kritizálásért

2020.10.27. 19:22

A spanyol liga vizsgálja Ronald Koeman kijelentéseit, melyekkel az FC Barcelona holland vezetőedzője az El Clásico után kétségbe vonta a videobíró pártatlanságát.

A VI című holland lap tudomása szerint a Spanyol Labdarúgó Szövetség irányítói nagyon rossz néven vették Koeman szavait a Real Madrid elleni vereség után.

"Megkérdeztem a játékvezetőt, hogy miért mindig a Barcelona kárára dönt a VAR-rendszer? Remélem, hogy lesz valaki, aki el tudja magyarázni, hogy működik a videobíró Spanyolországban. Számos meccsen, így a Sevilla, a Getafe és most a Real Madrid ellen sem kaptunk segítséget a VAR-tól" – idézi a lap a Koeman dohogását a hazai pályán 3-1-re elveszített mérkőzés után.

A holland szakvezető után a klub is számon kérte a szövetséget, hogy vizsgálja felül a videobíró működését. A Barcelona azt követően tette meg ezt a lépést, hogy nyilvánosságra került a játékvezetők között lezajlott párbeszéd az egyik vitatott szituáció után. Ezen az hallható, hogy partjelző a később Sergio Ramos által értékesített büntetőt megelőzően szólt Juan Martinez Monoeira játékvezetőnek, hogy Ramos már az előtt szabálytalankodott Clément Lenglet-vel szemben, csak ezt követően volt szabálytalan a francia. Azaz a Real javára megítélt 11-es helyett szabadrúgás járt volna kifelé. A Barcelona vezetősége ezt követően kérte ki hivatalosan is a hangfelvételeket a szövetségtől.

Az viszont ehelyett a játék integritásának megsértése miatt inkább vizsgálatot indított Koeman ellen, aminek a végén négytől akár tizenként meccsig szóló eltiltást is kaphat a holland.