Társoldalunk:

A Manchester United készen áll, hogy újra szurkolókat fogadjon a stadionjában

2020.10.28. 13:30

A Premier League-ben szereplő Manchester United a hivatalos oldalán megjelent cikkben számol be róla, hogy készen áll szurkolókat fogadni, amint arra a kormány engedélyt ad a futballkluboknak. 

Mint írják, a United ez év márciusában, a Manchester City ellen 2-0-ra megnyert városi rangadón játszhatott utoljára szurkolók előtt. Ezt követően a koronavírus-járvány miatt előbb három hónapig szüneteltek a Premier League küzdelmei, majd az újraindulást követően zárt kapuk mögött kellett lejátszani a meccseket. 

A brit kormány a nyáron még úgy látta, hogy októberre lesz megfelelő a helyzet, hogy visszatérhessenek a szurkolók a lelátókra, a járvány második hulláma azonban ezt lehetetlenné tette, így azóta is zárt kapuk mögött rendezhetnek csak mérkőzéseket Angliában. A MU részéről azonban most igyekeznek nyomást helyezni a kormányra, hogy vizsgálja felül a döntését, mondván, a klub teljes mértékben felkészült, hogy biztonságos körülmények között fogadhassa a szurkolókat.

Ha nem is ilyen formában, de visszatérhetnének a szurkolók az Old Traffordra, mondják a Manchester UnitednélForrás: AFP/Paul Ellis

"Rendkívül csalódottak voltunk, amikor kiderült, hogy a kormány nem engedi, hogy októberben visszatérjenek a szurkolók a stadionokba, holott mi mindent megtettünk, hogy biztonságos körülményeket teremtsünk" – mondta Collette Roche, a klub operatív igazgatója.

Erről a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig elleni szerda esti Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtt győződhettek meg az illetékesek.

Láthatták, hogy minden előírásnak megfelelünk. Mintegy két hónapot dolgoztunk a kormánnyal közösen, hogy kialakítsuk a megfelelő feltételeket ahhoz, hogy nagyjából 23 500 szurkoló a szociális távolságtartás szabályait betartva biztonságosan szurkolhasson a lelátókon – mondta Roche.

Az operatív igazgató ugyanakkor nem csak a biztonságos meccsnézés érdekében tett erőfeszítésekről beszélt.

"Nehezen érthető, hogy miért esnek más elbírálás alá a futballszurkolók, mint azok, akik felülnek egy repülőgépre, vagy éppen beülnek egy moziba vagy étterembe. Miközben jól tudjuk, hogy megvannak a terveink arra, hogy biztonságban legyenek a szurkolók a stadionokban is" – mondta Roche.

Ennek érdekében a MU teljesen átalakította az eddigi meccsnapi rutint, kezdve a stadion meccs előtti korábbi nyitásáig, elkerülve így a nagyobb tömeg kialakulását, egészen kötelező lázmérésig a beléptetés során.

"Megkaptuk a kormány iránymutatását, és mi azokat követtük. Meggyőződésem, hogy fel vagyunk készülve" – zárta mondandóját Collette Roche.