Társoldalunk:

Már öt jelölt van a Barcelona elnöki székére

2020.10.28. 07:43

Kedden este derült ki, hogy a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu és a teljes igazgatótanács lemond, azaz megnyílik az út, hogy új elnöke legyen a katalán klubnak. Az utódlási harc megkezdődött, ez sem lesz könnyű menet. Már most 5 jelölt van a posztra. 

A klub alapszabálya úgy szól, hogy a lemondás után a választásokat minimum 40, maximum 90 nappal meg kell tartani. Ez azt jelenti, hogy legkorábban december elején választhatnak elnököt, de a folyamat akár 2021 január végéig is elhúzódhat.

Azt már most tudni lehet, hogy öt jelölt van a posztra, de a kandidálás még nem zárult le. Víctor Font, Toni Freixa, Jordi Farré, Agustí Benedito és Lluís Fernández Alá jelezte, hogy szívesen lenne az óriásklub elnöke. Érdekesség, hogy a volt alelnök, Emili Rousaud még nem jelentette be jelöltségét, de korábban azt nyilatkozta, hogy érdekli a dolog. Joan Laporta, valamint a jelenlegi menedzser, Xavi Vilajoana és üzlettársai, Jordi Roche és Joan Rosell is hallgatnak a terveikről.

Közben a távozó elnök, Josep Maria Bartomeu egyik utolsó nyilatkozatában azt mondta, hogy elege lett azokból a támadásokból, amelyek őt és a családját érték.