Csak egy alulértékelt csatár tudja tartani a lépést Lionel Messivel a BL-ben - videó

FC Barcelona v Real Madrid CF  - La Liga FC Barcelona Real Madrid CF La Liga Karim Benzema Lionel Messi
Lionel Messi of Barcelona and Karim Benzema of Real Madrid greet each other during the Liga match between FC Barcelona and Real Madrid CF at Camp Nou on October 26, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Borussia Mönchengladbachnak lőtt góljával kedden este Karim Benzema lett a Bajnokok Ligája történetének második futballistája, aki 16 egymást követő idényben is a kapuba tudott találni.

A 32 éves francia csatár ezzel a góllal szépített a 86. percben a német csapat otthonában, megteremtve így a lehetőséget az egyenlítésre, ami a 90+3. percben össze is jött a Real Madridnak.

Így éppen egy héttel azt követően, hogy Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás argentin zsenije büntetőből gólt lőtt Dibusz Dénesnek a Ferencváros elleni találkozón, Benzema lett a második olyan futballista, aki sorozatban a 16. BL-idényében is eredményes tudott lenni.

A 32 éves csatárt kevesen tartják igazán sokra, de a kevesek között a legnagyobb szerencséjére ott vannak az edzői, akik mindig megadták neki a lehetőséget, ő pedig érdekes módon mindig élni is tudott ezzel. Legyen szó lyoni mestereiről, Gerrard Houllierről, Alain Perrinről vagy Claude Puelről, vagy éppen a Real Madrid kispadján ülő edzők sokaságáról, köztük olyan nevekkel, mint José Mourinho, Carlo Ancelotti, Rafa Benítez, vagy éppen Zinedine Zidane.

Benzema az első BL-gólját még 2005. december 7-én a Rosenborg elleni csoportmeccsen szerezte. Még nem volt 18 éves (december 19-én töltötte be), és az volt élete első BL-meccse, valamint az első gólja tétmérkőzésen a felnőttek között.

Az első 60 BL-gól:

Abban az idényben többet nem talált kapuba a BL-ben, viszont a következő három lyoni idényében mindannyiszor eredményes volt, 2, 4, illetve 5 gólt szerezve.

2009 nyara óta a Real Madrid játékosa, és hű maradt jó szokásához, azaz legalább egyszer minden idényben gólt rúg a BL-ben. A legeredményesebb idénye a 2011-12-es volt, amikor hét gólt szerzett a sorozatban. Nem is mutat rosszul ez a statisztika:

Most 66 gólnál jár, ennél többet csak négyen szereztek a BL történetében, jelesül Cristiano Ronaldo (130), Lionel Messi (116), Raúl (71) és Robert Lewandowski (68). És az első három mellett ő az egyetlen, aki legalább 30 különböző csapat ellen tudott eredményes lenni.

Azt nem mondjuk, hogy minden gólja élményszámba ment (ilyen is van azért), de tény, ahogy a jó kapusnak, úgy a jó csatárnak is megvan a maga szerencséje, ahogy a Liverpool elleni 2018-as BL-döntőben láthattuk:

Ezeket a számokat elnézegetve, senki sem mondhatja, hogy érdemtelenül lett négyszeres BL-győztes 2014 és 2018 között.