Vágólapra másolva!
Az Arsenal védelméből David Luiz is kidőlt sérülés miatt, így csütörtök este nem játszhat az ír Dundalk elleni Európa-liga mérkőzésen. Mikel Arteta vezetőedző lassan nem tud elég játékost szerepeltetni az együttes hátvédsorában.

A fővárosi csapat brazil védője, David Luiz a vasárnapi, Leicester City elleni vereség alkalmával szenvedett sérülést a bal combjában, és úgy tűnik, néhány hetes kihagyás vár rá, így még a Manchester United elleni rangadóról is lemaradhat.

Az Arsenal különösen peches mostanság a középső védőivel, hiszen nyolc középhátvédjéből csupán ketten, Gabriel és Shkodran Mustafi állnak rendelkezésre.

Rob Holding, Calum Chambers és Pablo Marí sem bevethető sérülés miatt, valamint Szokratisz Papasztatopulosz és William Saliba pedig nem tagjai az Európa-ligába nevezett játékoskeretnek.

Mustafi, aki most éppen egészséges, a Leicester elleni meccsen lépett először pályára a szezonban - a cserére kényszerülő David Luiz helyére állt be.

A német válogatott védő is kifejezetten sérülékeny típus,

még az előző idényben összeszedett combhajlító izom sérülését heverte ki nemrég, most négy napon belül a második mérkőzésén kell helytállnia.

Shkodran Mustafinak kell pótolnia a sérült David Luizt Forrás: AFP/Will Oliver

Mindenesetre még így is az Arsenal a Dundalk elleni meccs esélyese, és egy győzelem esetén 6 ponttal vezetheti az Európa-liga B csoportját, hiszen 3 pontot már begyűjtött az első fordulóban a Rapid Wien idegenbeli legyőzésével (1-2).