Játszik-e a Fradi ellen? Egyre nagyobb a botrány a koronavírusos Cristiano Ronaldo körül

TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL HEADSHOT JOY UEFA NATIONS LEAGUE RAISED FIST
Cristiano Ronaldo újabb történelmi eredményt ért el
Vágólapra másolva!
November 4-én, szerdán este 21 órakor a Puskás Arénában rendezik meg a Ferencváros-Juventus labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzést. A legnagyobb kérdés ezekben a napokban az, hogy a koronavírussal fertőzött Cristiano Ronaldo ott lehet-e a pályán? Ami a portugál világsztár körül zajlik, az lassan egy szappanopera forgatókönyve is lehetne.

Nézzük időrendi sorrendben a történteket.

Október 13. Ezen a napon jelentették be, hogy Cristiano Ronaldo koronavírus-fertőzött. A sztárjátékos ekkor a portugál válogatott edzőtáborában tartózkodott és a Nemzetek Ligája mérkőzésre készült. Így CR a svédek elleni NL-mérkőzésen nem léphetett pályára.

Október 14. Egy nappal a hír bejelentése után szólalt meg a portugál válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos, aki kifejtette, hogy Ronaldo semmiképpen nem fertőződhetett meg a portugál csapat edzőtáborában. A szakember közölte, hogy a válogatott játékosait teljesen elzárták a külvilágtól, senki sem érti, mi történhetett Ronaldóval.

Október 15. Ronaldo ezen a napon elhagyta a portugálok edzőtáborát és visszatért Olaszországba, hogy a kötelező karantén időszakot ott töltse le.

Az olasz egészségügyi miniszter, Vincenzo Spadafora kemény hangú nyilatkozatban ítélte el CR-t, aki magánrepülővel érkezett vissza Itáliába.

A politikus szerint Ronaldo ezt semmiképpen sem tehette volna meg. Ugyanakkor a Juventus épp az olasz egészségügyi hatóságokra hivatkozva jelentette be, hogy Ronaldo visszatérésének semmi akadálya nincsen.

Október 16. Itt már Ronaldo is megszólalt, aki hevesen támadni kezdte az olasz egészségügyi minisztert.

fakadt ki CR. "Mindent helyesen csináltam, nem kerültem kapcsolatba senkivel."

Október 17. Olasz bajnoki fordulót rendeznek, de a Juventus nem nevezi a fertőzött játékost a Crotone elleni mérkőzésen.

Október 20. Megkezdődnek a küzdelmek a Bajnokok Ligájában. A Juventus az első körben a Dinamo Kijev otthonában lép pályára és nyer 2-0-ra - Ronaldo nélkül. Ronaldo semmiképpen sem lehetne ott a pályán, hiszen az október 13-i első bejelentés óta nem telt el 10 nap.

Okóber 22. Újabb tesztet végeznek el Ronaldón, amely ismét pozitív lett De ennek az eredményét csak október 24-én hozzák nyilvánosságra, azon a napon, amikor lejárt az első 10 napos karantén ideje.

Október 25. Ronaldo a Hellas Verona elleni bajnoki mérkőzésen sem lép pályára.

Október 27. A világ arra vár, hogy mit jelent be a Juventus? Egy nap múlva a torinói csapat a Barcelonát fogadja a Bajnokok LIgájában. Ahogy az várható, a Juventus nem nevezi CR-t a Barcelona ellen, így elmarad a Messi-Ronaldo párharc.

Október 28. Cristiano Ronaldo közösségi oldalán baromságnak nevezte a PCR-tesztet. Az Instagramon közzétett bejegyzésében azt írja, hogy jól van, tünetmentes, de a tesztelés módszeréről és annak hatékonyságáról dühös megjegyzéseket tesz. Nem sokkal később CR törölte ezt a posztot.

Az események innentől gyorsulnak fel igazán.

Október 28-án este, nem sokkal a Juventus-Barcelona BL-mérkőzés kezdete előtt jelentik be, hogy Ronaldo harmadik tesztje is pozitív. CR természetesen nincs ott a Barcelona elleni mérkőzésen, amelyet a Juventus hazai pályán 2-0-ra elveszít.

Abból kiindulva, hogy az eddigi utolsó teszt napja október 28. volt és tudva azt, hogy innentől újra kell kezdeni a 10 napos karantén időszak számolását,

könnyen kitalálható, hogy november 4-én a Fradi ellen aligha lehet ott a pályán Cristiano Ronaldo.

Ám ebben a történetben már eleve annyi a csavar, hogy mi az ellenkezőjén sem lennénk meglepve.

Szavazzon!

Játszik-e a Fradi ellen november 4-én Cristiano Ronaldo a BL-ben?