Társoldalunk:

A PSG elnökét felmentették egy korrupciós ügyben

2020.10.30. 16:01

Kártérítést kell fizetnie és felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi főtitkára, Jerome Valcke egy svájci korrupciós ügyben, ugyanakkor a Paris Saint-Germain elnökét felmentették a vádak alól.

A pénteken Bellinzonában kihirdetett ítélet szerint Valcke - aki 2007 és 2015 között volt a FIFA főtitkára - világbajnokságok olaszországi és görögországi televíziós jogdíjaival élt vissza, ezért 1,75 millió euró (642 millió forint) kártérítést kell fizetnie, ugyanakkor a súlyosabb vádpontokban, mint például vesztegetési pénzek elfogadása, nem találták bűnösnek. Az ügyészség három év börtönt kért ellene. 

Nasszer al-Kelaifi, a PSG elnökeForrás: AFP/Fabrice Coffrini

A PSG katari elnökét, Nasszer al-Kelaifit viszont felmentették, mert nem tudták bizonyítani, hogy Valckét felbujtotta volna a törvénytelenségek elkövetésére. Valcke éppen akkoriban nyaralt egy olasz luxusnyaralóban, amikor a vb közel-keleti és észak-afrikai közvetítési jogait birtokló, al-Helaifi vezette gazdasági társasággal a FIFA szerződést hosszabbított.