Tragikusan szerepel a Fradi által kiütött Celtic és Dinamo Zagreb az Európa-ligában

Russia Soccer Europa League CSKA - Dinamo football
6372216 29.10.2020 CSKA's Mario Fernandes, left, and Dinamo's Rasmus Lauritsen struggle for a ball during the Europa League soccer match between CSKA Moscow and Dinamo Zagreb, in Moscow, Russia. Vladimir Pesnya / Sputnik
Vágólapra másolva!
A Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjében óriási bravúrral ütötte ki a horvát Dinamo Zagreb együttesét. A horvátok így az Európa-ligában folytathatták, de ott az első két forduló után két döntetlennel, rúgott (és kapott) gól nélkül állnak. Nem úgy a Molde, amelyik 180 perc után 6 ponttal állva üldözi a csoportban listavezető Arsenalt.

Már akkor óriási csalódottságának adott hangot a Zágráb, amikor a Fradi kiütötte őket, s úgy látszik, hogy ez a búskomor állapot a későbbiekben sem múlt el a horvátoknak. A Dinamo a K-csoport első körében hazai pályán játszott egy vérszegény 0-0-t a holland Feyenoord együttesével. A második körben ugyanezt az eredményt érték el Moszkvában a CSZKA ellen.

Ezzel két kör után kapott és lőtt gól nélkül, 2 ponttal állnak a csoport harmadik helyén.

A következő két összecsapást az osztrák Wolfsberger ellen játsszák, amely jelenleg 4 ponttal vezeti a csoportot.

Ami a norvég Moldét illeti, ott egészen más a hangulat. A Fradi által a BL-playoffban búcsúztatott skandinávok az első két meccsüket megnyerték. A B-csoportban először az ír Dundalk ellen diadalmaskodtak idegenben 2-1-re, majd csütörtökön hazai pályán 1-0-ra nyertek az osztrák Rapid Wien ellen. Ebben a csoportban szerepel még az angol Arsenal is, amely a Moldéhoz hasonlóan szintén 6 pontos.

A következő körben a Molde és az Arsenal egymás ellen lép pályára, ami nagy rangadó lesz a B-csoportban.

Ami a H-csoportot illeti, ott a skót Celtic van igen nehéz helyzetben. A skót bajnokot a Fradi a második selejtezőkörben verte ki a BL-ben.

A Celtic két meccs után 1 ponttal a táblázat harmadik helyén szerénykedik.

Az első körben az olasz Milan verte meg őket Glasgowban 3-1-re, csütörtökön pedig idegenben értek el 2-2-es döntetlen a francia Lille otthonában.