Társoldalunk:

Rebrov az Origónak: Ahogy a Barcelona ellen, ma is a három pontért léptünk pályára

2020.10.31. 22:13

Szombat este az OTP Bank Liga 9. fordulójának rangadóján a MOL Fehérvár a Ferencvárost fogadta. A mérkőzésen az FTC szerezte meg a vezetést az első félidő végén, majd a második 45 perc elején a Fehérvár tizenegyesből egyenlített, így pontosztozkodással ért véget a találkozó.

„Két nagyon különböző félidőt láthattunk ma, főleg a másodikban tudtuk felvenni azt a tempót, amiben szerettük volna megfelelően tartani a labdát. Sűrűn vannak a mérkőzéseink, ennek tükrében elégedettek lehetünk ezzel a mai eredménnyel. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, ez egy igazságos döntetlen lett.

Az biztos volt, hogy 45 percet szerettem volna játszani Somáliát, látszik nem csak védekező középpályás, hanem támadóként is jól funkcionál. Próbálom annyit pihentetni a játékosainkat, amennyit csak lehet, mert nagyon fontos mérkőzések vannak előttünk és folyamatosan vannak a meccsek, én pedig szeretném kiküszöbölni a sérüléseket." – mondta Szergej Rebrov az M4 Sportnak adott interjújában.

Az FTC vezetőedzője a Bajnokok Ligájára is kitért az értékelése végén:

„Lionel Messire is készültünk, Cristiano Ronaldo játékára is készülünk majd a Juventus kapcsán a Bajnokok Ligájában." Rebrov az Origo Sport kérdésére elmondta, hogytudatosan cserélték be Tokmacot és Zubkovot, mert a fehérvári egyenlítés után szerettek volna nyomást gyakorolni a mérkőzés végén. Azt is hozzátette az ukrán szakember, hogy ahogy a Barcelona ellen a három pontért léptek pályára, úgy most is ez volt a céljuk.

MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC, OTP Bank Liga, 9. forduló, MOL Aréna Sóstó, Székesfehérvár, 2020.10.31.Fotó: Hirling Bálint - Origo

A MOL Fehérvár edzője, Márton Gábor így látta a mérkőzést:

„Könnyű gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, nekik ez egy plusz dolog volt a mai mérkőzésen. Próbálkoztunk az egyenlítés után, próbáltunk változtatni, bíztam benne, hogy azok, akik bejönnek, azok tudnak rántani egyet a csapaton, de ez nem sikerült. Mi győzelemre játszunk, mindenhol így teszünk, akkor is, ha az ellenfél a Ferencváros volt, én nem örülök ennek az egy pontnak.

Ha a mérkőzést nézzük, az történt, amit mi szerettünk volna, nem engedtük őket kibontakozni, egyszer-egyszer sikerült csak nekik kijönni a szorításból. Megvoltak a helyzeteink, az első félidőben lehettek volna nagyobbak is, ha nem kapkodjuk el őket. Erős a csapatunk és nem adjuk fel a harcot."