Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén a DVTK Kisvárdára látogatott. A találkozó előtt a hazai csapat a hetedik helyen állt a bajnoki tabellán tíz megszerzett ponttal, míg a vendégek hét pontjukkal az utolsó, 12. helyről vágtak neki a meccsnek. A 90 percet követően a Kisvárda hagyhatta el győztesen a pályát egy 1-0-ás eredménnyel.

A bajnokit a Kisvárda kezdte jobban, az első félidő legnagyobb helyzete is a hazai csapat nevéhez fűződött. A 19. perc végén Karan csúszott el, ami után Viana mehetett szembe a DVTK kapusával. A várdai játékos egy elegáns megoldással próbálkozott, de emelési kísérlete nem a kapuban, hanem a kapufáról lepattanva az alapvonalon túl kötött ki.

Az első 45 percben a labdabirtoklás tekintetében teljesen kiegyenlített volt a párharc, 50-50%-ban volt a labda a feleknél. A kapura lövések tekintetében már korántsem volt ennyire egál a helyzet. A Kisvárda ötször, míg a DVTK egyszer próbálta meg bevenni a másik kapuját.

A második félidő elején hihetetlen nyomást helyezett a Kisvárda a DVTK-ra. Az első néhány percben alaposan megdolgoztatták a vendégek védelmét és kapusát, de a kezdeti rohamokat túlélték a diósgyőriek, így maradt a 0-0, igaz, nem sokáig.

A 61. percben egy hazai szögletet követően a hosszú oldalra érkező labdát

Viana fejelte vissza kapu elé, ahol két védő között kibújva Sassa lőtt közvetlen közelről a kapuba, ezzel 1-0-ra módosítva az eredményt.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Aztán a 76. percben megduplázhatta volna az előnyét a hazai csapat. Ekkor Hegedűs, a vendégek védője a saját szögletzászlójához közel teljesen érthetetlen módon a saját kapuja elé ívelte be a labdát, amit a várdai játékos végül kapufára fejelt.

A mérkőzés végéhez közeledve, a 85. percben rendkívül közel állt az egyenlítéshez a DVTK. Ekkor egy jó passzt követően Hasani jó 14 méterről lőtt óriási kapufát. Kevesebb, mint három perccel később ismét a Diósgyőr veszélyeztetett, miután Drazic adott zseniális passzt Rui Pedrónak, aki egy az egyben a kapussal szemben lőhetett, de ő is a kapufát találta telibe, így maradt az 1-0.

Az eredmény már nem változott a lefújásig, így a hazaiak otthon tartották a három pontot.