Társoldalunk:

A 12 ország helyett Oroszország egyedül rendezheti meg a 2021-es foci Eb-t

2020.11.02. 22:01

A koronavírus-járvány miatt már egy évvel elhalasztották a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot, ám közel sem biztos, hogy jövőre az eredeti terveknek megfelelően bonyolítják majd le a kontinenstornát. A francia Le Parisien forrásai szerint ugyanis elképzelhető, hogy mégsem 12 ország rendezi meg az Eb-t, hanem egyetlen helyszínen, méghozzá Oroszországban játszanak majd a csapatok. 

A párizsi lap úgy tudja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egyre jobban hajlik arra, hogy a járványhelyzet miatt lemond az „összeurópai" rendezésről – az eredeti tervek szerint 12 országban, köztük Magyarországon, a Puskás Arénában rendeznék meg a kontinenstornát –, és Oroszországban lesz az Európa-bajnokság. Ez nem is lenne akkora meglepetés, már csak azért sem, mert a 2018-as világbajnokságon jól vizsgázott Oroszország.

Mégsem lesznek Eb-meccsek a Puskás Arénában?Forrás: Nehézy László

A Le Parisien szerint még normális helyzetben is nagy kihívás lenne 12 országban megrendezni a tornát, de a koronavírus-járvány megfékezését célzó szigorú intézkedések mellett szinte lehetetlennek tűnik. A lap az ügyben megkereste az UEFA-t, amely azonban nem kívánta kommentálni az értesülést. Hozzátették, hogy amennyiben az szükséges lesz, akkor minden változást a megfelelő időben közölni fognak az Európa-bajnoksággal kapcsoltban.

Jelen állás szerint 2021. június 11-én kezdődik majd az Európa-bajnokság, Budapesten pedig az eredeti kiírás szerint négy mérkőzést rendeznének. Budapest mellett Amszterdam, Baki, Bilbao, Bukarest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár van ott a rendező városok között.