Gyurcsó Ádám és Kleinheisler László is újra ott van a válogatott keretében

Marco Rossi
Hungary's head coach Marco Rossi gives instructions during the UEFA Nations League football match between Turkey and Hungary at Sivas 4 Eylul stadium in Sivas, central Turkey, on September 3, 2020. (Photo by Ozan KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
Kihirdette az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretét Marco Rossi szövetésgi kapitány.

A válogatottban újra ott lehet a Salzburg játékosa, Szoboszlai Dominik, akit az októberi meccsekre nem engedett el a klubcsapata, de újra meghívót kapott Gyurcsó Ádám és Kleinheisler László is.

A magyar válogatott november 12-én fogadja a Puskás Arénában az izlandi válogatottat, ahol a tét az Európa-bajnoki szereplés lesz.

Az Eb-pótselejtező után két Nemzetek Ligája-összecsapás következik (15-én Szerbiát, 18-án Törökországot fogadjuk), és az eddigi jó eredményeknek köszönhetően (négy mérkőzést követően hét ponttal a második helyen állunk a csoportban) akár még a csoportelsőség elérésére is esélyünk lehet.

Marco Rossi több játékosról is külön szót ejtett, Szoboszlai Dominik azt mondta, ha kell, gyalog jön haza, hogy játszhasson Izland ellen – ezzel utalva arra, mi lenne, ha klubcsapata nem engedné el az Izland elleni meccsre.

„Szalai Ádám az elmúlt két hónapban gyakorlatilag csak a válogatottban játszott. Ami engem illet, Ádám a válogatott vezére, a csapatkapitány, akinek karizmája túl fontos a csapatnak ahhoz, hogy kihagyjuk a keretből" – mondta csatáráról a kapitány.

"Három olyan mérkőzés áll előttünk, amelyek óriási hatással lesznek a válogatott jövőjére – mondta a kerethirdetést követően Marco Rossi.

Ugyanakkor a két Nemzetek Ligája-mérkőzés is nagyon fontos, mivel a csoportban elért eredményeink határozzák meg, hogy a következő kiírásban hova kerülünk, kikkel sorsolhatnak össze bennünket. A célunk természetesen mindhárom mérkőzésen a győzelem megszerzése, de a legfontosabb, hogy a csapat mindent kiadjon magából, és felvegye a versenyt a riválisokkal, köztük olyan ellenféllel szemben is, mint a Nemzetek Ligájában az A-ligában szereplő Izland. A szeptemberi és októberi meccseken a mutatott játék és a hozzáállás területén is pozitív tapasztaltokkal gazdagodtunk, ez reménykeltő a novemberi mérkőzések előtt. Hiszem, hogy csakis a megfelelő hozzáállással tudunk eredményeket elérni. Huszonhét fős a keretünk, hiszen ezúttal ismét három mérkőzést játszunk hat nap alatt, amiről az októberi tapasztalataink alapján pontosan tudjuk, mekkora megterhelést jelent. A keret összeállításánál az volt a célunk, hogy azok kapjanak ismét lehetőséget, akik az októberi mérkőzéseken bizonyítottak, hiszen mindannyian megérdemlik az újabb lehetőséget. Ahol plusz játékosokra volt szükségünk, ott is ismerős arcok mellett tettük le a voksunkat, hiszen fontos, hogy ne most kísérletezzünk új játékosokkal, mivel nagy céljaink és nehéz feladataink vannak. A felépült játékosok visszakerültek a keretbe, illetve Kleinheisler és Gyurcsó is újra velünk lesznek" – mondta Marco Rossi.