Vágólapra másolva!
A Ferencváros szerda este a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a Puskás Arénában fogadja majd az olasz bajnokcsapatot a Juventust. A mérkőzést megelőzően megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a Ferencváros trénere, Szergej Rebrov és elmondta gondolatait a zöld-fehérek játékosa, Miha Blazic is.

A Ferencváros a szokásoktól eltérően nem a Groupama Arénában lép majd pályára, hanem a Puskás Arénában fogadja a Juventus csapatát, hogy a koronavírus miatti korlátozásokkal együtt is a lehető legtöbb szurkoló láthassa majd a mérkőzést.

A Ferencváros kedd délelőtt már a mérkőzés helyszínén edzett, majd a gyakorlás után következett a sajtótájékoztató.

Szergej Rebrov Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Készen állunk a meccsre, a játékosok már nagyon várják, hogy pályára léphessenek a Juventus ellen. Megtiszteltetést az országot és a Ferencvárost képviselni a legmagasabb szinten. Örülünk, hogy újra szurkolók előtt szerepelhetünk, remek lesz több, mint 20 ezer néző előtt pályára lépni. A legjobb európai csapatok ellen kell szerepelnünk, nem lehet egy lapon emlegetni a költségvetéseket, de próbáljuk felvenni a harcot.

a játékosok pedig maradéktalanul készen állnak a meccsre" – mondta Szergej Rebrov, aki szerint mindenki alig várja, hogy kezdődjön a meccs.

Miha Blazic és Szergej Rebrov Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Természetesen mindenki szeretne játszani,

mindenki szeretné kipróbálni magát Messi vagy éppen most Cristiano Ronaldo ellen. Mindegy ki jön velünk szembe, Cristiano Ronaldo, Dybala vagy Morata is világklasszis.

Ronaldo visszatérése hétvégén új lendületet adott a Juventusnak, de nem számít ki lép pályára, ha rotálnak, akkor is nagyon nehéz dolgunk lesz. A Juventus nem csak nevekből áll, de Ronaldo sokat hozzá tud tenni a csapathoz" – mondta az ukrán mester, aki korábban maga is gólt szerzett a Juventus ellen.

„Egy gólt lőttem üres kapura, és ki is kaptunk azon a meccsen, így túl sokat nem tudok erről mondani. Andrea Pirlo, a csapat vezetőedzője játékosként zseni volt, edzőként is egy nagyon friss szemléletet hozott a fociba. Ismerem az irányelveket, ami mentén dolgozik. Nagyon jó játékosai vannak, akikell talán kicsit könnyebb dolga van, de nagyon jó meglátásai vannak, azok alapján, amit lehetett róla olvasni. A Juve Pirlóval meccs közben is tud formációt váltani. Ronaldo Messihez hasonlóan szabadabban szerepel, csapatként pótolják a védekezésbeli munkáját, így csak a támadásra tud koncentrálni."

„Nagy sorozatban vagyunk. A Barcelona, az Újpest, a Dinamo és a Vidi után jön most a Juventus, így előfordul, hogy hibákat követnek el a játékosok, mindenki fárad, de nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert minden fronton versenyben vagyunk" - zárta mondandóját Szergej Rebrov.

Miha Blazic, a Ferencváros védője Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A pálya lehetne kicsit jobb, de ez nem számít, ugyanolyan lesz mindkét csapatnak, ezzel nem lesz probléma. Megtiszteltetés ilyen játékosok ellen játszani, a BL-ben szerepelni, természetesen nagyon várjuk már a holnapi meccset. Ha egy játékost lehetne kérni az ellenféltől, akkor Ronaldót látnám legszívesebben a Fradiban, de ez csak vicc. Minden meccs előtt van egy természetes izgalom bennem, ilyen meccsek előtt talán kicsit több, de ez természetes, mert a legjobbak ellen próbálhatod ki magad, alig várom, hogy kezdődjön a mérkőzés" – tette hozzá Miha Blazic.

A Ferencváros Juventus meccs szerda este 21.00 órakor kezdődik majd a Puskás Arénában.