Társoldalunk:

Jürgen Klopp megvédte a műeséssel vádolt Mohamed Szalahot

2020.11.03. 07:53

Jürgen Klopp a védelmébe vette a szombati, West Ham United elleni mérkőzésen színészkedéssel vádolt támadóját, Mohamed Szalahot. Az incidens helyett már a keddi, Atalanta elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre szeretne koncentrálni, amely megítélése szerint a szezon eddigi legnagyobb kihívása lesz csapata számára - írta a The Guardian.

A Liverpool edzője szerint nem igazak azok a vádak, miszerint a szombati West Ham United elleni mérkőzésen játékosa színészkedett volna azért, hogy büntetőt kaphasson. Történt ugyanis, hogy a találkozó első félidejének végén a vendégcsapat védője, Arthur Masuaku volt szabálytalan Szalahhal szemben, így a játékvezető 11-est ítélt, amit a sértett gólra is váltott.

Az egyiptomi csatár a kritikák kereszttüzébe került, a West Ham edzője, David Moyes szerint a földre vetette magát, hogy megtévessze a bírót. Klopp a védelmébe vette támadóját, szerinte egyértelműen bizonyítható az eset. Mit mondhatnék? Ez szabálytalanság volt. Nagyjából mindenki, aki látta a helyzetet, azt gondolta, hogy az volt. Akár hiszik, akár nem, tegnap reggel beszéltem Mohameddel arról, hogy mit érez. Pontosan három megfelelő ütés van a lábán, és az egyik a büntetőhelyzetből származik. Ez már csak így van." - mondta a német tréner.

Klopp szerint Szalah nem színészkedett, és ezt bizonyítani is tudjaForrás: AFP/Laurence Griffiths

A Liverpool edzője inkább a következő mérkőzésére szeretne koncentrálni, ami kedden lesz a Bajnokok Ligájában (BL). Az angol együttes Olaszországba, az Atalantához látogat. Klopp a BL legnagyobb kihívásának minősítette a találkozót. Gian Piero Gasperini csapata 98 gólt szerzett a Serie A-ban az elmúlt szezonban, és Klopp úgy véli, hogy stílusban sok hasonlóság van a bergamói együttes és az idén a Premier League-be feljutó, Marcelo Bielsa által irányított Leeds United között.

A középpályán láthatod Alejandro Gómezt, aki egy teljesen szabad szerepkörben játszó, kreatív zseni, és nagyon nehéz ellene védekezni. Lenyűgöző  játékosaik vannak, és a csapatukban nagyon jó a légkör, remek hangulat uralkodik. Az utolsó szezonjuk nagyszerűen sikerült, pedig tudjuk, hogy mennyire nehéz volt mindenki számára Bergamóban a járványhelyzet miatt. Foglalkoztak a helyzettel, és ezt tiszteletben tartom. Tudom, milyen erősek mentálisan, kemény meccs lesz" - tette hozzá Klopp.