Azonnal meg kell műteni Maradonát: kiderült, hogy nem depressziós, hanem agyvérzése van

fbl Horizontal BUST FOOTBALL HEADSHOT HANDS FOLDED
(FILES) In this file photo taken on November 02, 2019, Gimnasia y Esgrima team coach Diego Armando Maradona gestures to supporters as he leaves the field after an Argentina First Division Superliga football match against Estudiantes, at El Bosque stadium, in La Plata, Buenos Aires province, Argentina. - Argentine legend Diego Maradona quit as coach of Superliga side Gimnasia, less than three months after taking over, a club source told AFP on November 19, 2019. (Photo by ALEJANDRO PAGNI / AFP)
Vágólapra másolva!
Koponyaűri vérzés (ún. subdurális haematoma) miatt megműtik a 60. születésnapja után depresszióval kórházba került Diego Maradonát, minden idők egyik legjobb labdarúgóját.

A legendás argentin futballistát orvosa, Leopoldo Luque tanácsára hétfő óta ápolják egy La Plata-i magánklinikán, és helyi lapértesülések szerint órákon belül megoperálják.

Maradona depresszió miatt került a klinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Luque még hétfőn azt közölte, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat. Majd kedden arról beszélt, hogy jól reagál a kezelésekre, ám abban bíznak, hogy hajlandó bent tölteni még egy estét.

Koponyaűri vérzés miatt megműtik Diego Maradonát Forrás: AFP/Alejandro Pagni

A Gimnasia vezetőedzőjeként dolgozó Maradona pénteken ünnepelte 60. születésnapját, aznap csapata 3-0-ra legyőzte a Patronato együttesét, de a szakember az első félidő vége előtt távozott a kispadról, ami kérdéseket vetett fel az egészségi állapotát illetően. Luque cáfolta, hogy a koronavírussal fertőződött meg Maradona, noha napokig házikaranténban volt, mivel egy munkatársa a betegség tüneteit produkálta.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat.