Vágólapra másolva!
Három hónappal ezelőtt aligha fogadott volna bárki arra, hogy a Bajnokok Ligája 2020-21-es szezonjának harmadik csoportkörében Ferencváros-Juventus mérkőzést rendeznek a Puskás Arénában. Szerdán este 21 órakor azonban tényleg az olasz bajnok, a világ egyik legnépszerűbb csapata, a Cristiano Ronaldóval felálló Juventus lép pályára a magyar fővárosban. A csoport másik meccsén a Barcelona a Dinamo Kijev ellen lép pályára. 

Visszafogott esélylatolgatás

Ami az előzetes esélylatolgatásokat illeti, itt és most mindenki nagyon visszafogott - mi is azok voltunk, amikor elkészítettük a meccs előtti podcast-műsorunkat. Abban teljesen egyetértettünk, hogy a Fradi szempontjából már egy döntetlen is szenzációs eredmény lenne.

Óriási dolog, hogy a Fradi a Juventus ellen játszhat - Podcast

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a Ferencváros-Juventus Bajnokok Ligája-mérkőzés nagy esélyese a Cristiano Ronaldóval felálló olasz bajnokcsapat. Ugyanakkor a Fradi a Dinamo Kijev ellen is bebizonyította, hogy nem ismer lehetetlent. Szerdán este 21 órakor jön a Ferencváros-Juventus BL-mérkőzés a Puskás Arénában.

A Juventusnak nem annyira, tekintettel arra, hogy a torinói csapat már három vesztett ponttal áll - két fordulót követően. Az első körben a Ronaldo nélkül felálló olaszok 2-0-ra nyertek Kijevben, de a második játéknapon a Barcelona ugyancsak 2-0-ra győzött Torinóban. Azon a meccsen sem lépett pályára Cristiano Ronaldo és azon a meccsen vont vissza les miatt három torinói gólt is a videobíró.

Szavazzon!

Mit vár a Ferencváros-Juventus BL-mérkőzéstől?

Ami a Fradit illeti, a magyar bajnokcsapat 5-1-es vereséget szenvedett a Barcelona otthonában, majd 2-2-es bravúrdöntetlent ért el Budapesten a Dinamo Kijev ellen. A Fradi két meccs alatt egy góllal többet szerzett, mint a Juventus.

Cristiano Ronaldo visszatér, javítania kell a Juventusnak

A Juventust augusztus óta irányítja a játékosként világbajnok és kétszeres BL-győztes Andrea Pirlo, aki újra számíthat majd a koronavírusból felépült Cristiano Ronaldóra, aki október 11-e óta nem állhatott rendelkezésre, vasárnap a Spezia otthonában tért vissza, csereként szerzett két gólt, a Juve pedig 4-1-re győzött.

Cristiano Ronaldo és Andrea Pirlo a Juventus keddi edzésén Forrás: AFP/Marco Bertorello

Érdekesség, hogy amióta a portugál támadó 2018-ban a Real Madridtól Torinóba igazolt, a Juventus mindössze az 55 százalékát nyerte meg azoknak a meccseknek, amelyeken a sztárjátékos nem lépett pályára.

A Serie A-ban veretlenül a harmadik helyen áll a Juventus, de három győzelme mellett már három döntetlenje is van a csapatnak.

A Barcelona elleni múlt heti BL-vereség alkalmával a katalánok jóval kreatívabban és veszélyesebben játszottak, a Juve csak egyszer találta el a kaput, miközben Álvaro Moratának volt három meg nem adott lesgólja. Pirlo, mint minden mérkőzés után, azzal védekezett, hogy a csapat még épülőfélben van, és egy hosszú út elején járnak. Ezt elmondta a keddi, budapesti sajtótájékoztatón is.

Juan Cuadrado és Andrea Pirlo a budapesti sajtótájékoztatón Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Juventus meccskerete:

„A csapatunk folyamatos fejlődésben van, ehhez pedig folyamatosan játékban kell lennünk. Egy vereség után sosem könnyű, de a Barcelona remek csapat, és a vereség is segíthet abban, hogy egyre jobbak legyünk.

A Ferencváros is csak a Barcelonától kapott ki

A mostani szezonban a Ferencváros is a Barcelonától szenvedte el egyetlen vereségét, ezenkívül minden sorozatot figyelembe véve kilenc győzelem és öt döntetlen, az OTP Bank Ligában pedig öt siker és két döntetlen a mérlege.

Szergej Rebrov a Fehérvár elleni, szombati 1-1-es döntetlennel jubilált, ugyanis 100. tétmérkőzésén irányította a zöld-fehéreket, ezeken 62 győzelem, 24 döntetlen és 14 vereség a mérlege.

Örülünk, hogy újra szurkolók előtt szerepelhetünk, remek lesz több mint 20 ezer néző előtt pályára lépni. A Dinamo Kijev elleni meccsen már lehetett látni, hogy van esélyünk a legjobbak ellen is, de nagyon kemény sorozatban vagyunk, háromnaponta jönnek a nehezebbnél nehezebb meccsek.

Szergej Rebrov 101. meccsére készül a Ferencváros mestereként Forrás: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez

A játékosok megkapták a megfelelő taktikai és mentális felkészítést, a legfontosabb, hogy versenyképesek legyünk a Juventus ellen, a játékosok pedig maradéktalanul készen állnak a meccsre. Természetesen mindenki szeretne játszani, mindenki szeretné kipróbálni magát Messi, vagy éppen most Cristiano Ronaldo ellen. A Barcelona, az Újpest, a Dinamo és a Vidi után jön most a Juventus, így előfordul, hogy hibákat követnek el a játékosok, mindenki fárad, de nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert minden fronton versenyben vagyunk" - mondta a meccs előtt Szergej Rebrov.

Dicső múlt

Az FTC és a Juventus eddig egyszer találkozott egymással az európai kupaporondon, méghozzá 1965-ben a Vásárvárosok Kupája döntőjében. A június 23-án játszott torinói találkozót a zöld-fehérek nyerték Fenyvesi Máté 74. percben szerzett góljával.

Senki sem láthatta idehaza a magyar futball és a Fradi egyetlen nemzetközi kupagyőzelmét

Sir Stanley Rous, a FIFA elnöke adta át a kupát a torinói éjszakában Mátrai Sándornak, a Ferencváros csapatkapitányának. Nem valami nevenincs sorozat végén, hanem az Európa-liga elődjének, a VVK-nak a döntője után. 1965. június 23-án volt ez. A Ferencváros csehszlovák, osztrák, olasz, spanyol és angol csapatot búcsúztatva jutott a fináléba.

A 31-szeres magyar bajnok Ferencvárosnak nemzetközi szinten ez az egyetlen jelentős trófeája, a 36-szoros olasz bajnok Juventus ennél jóval több sikerrel büszkélkedhet. Többek között kétszer is megnyerte a BL-t, illetve annak elődjét, a BEK-et (1985 és 1996), továbbá összesen kilencszer játszhatott döntőt a legrangosabb európai klubsorozatban.

Ami a hiányzókat illeti, hazai oldalon egyedül az albán Myrto Uzuni nem bevethető, a Juventusnál viszont Alex Sandro és Matthijs de Ligt is sérüléssel bajlódik, míg Merih Demiralt a múlt héten kiállították, így ezúttal eltiltását tölti majd. A Dinamo ellen megsérült Giorgio Chiellini viszont a csapattal tartott Budapestre.

A szerdai mérkőzésen a járványügyi előírások szigorú betartásával több mint 15 ezren lehetnek ott a Puskás Arénában, az európai szövetség ennyi nézőt engedélyez a stadion befogadóképességéhez mérten.

A 21.00 órakor kezdődő összecsapást az izraeli Orel Grinfeld vezeti majd, a meccset az M4 Sport és az Origo is élőben közvetíti majd.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Manchester City 6 6 0 0 18-7 11 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
RB Leipzig 6 4 2 0 13-10 3 12
V
GY
GY
V
GY
3.
Young Boys 6 1 4 1 7-13 -6 4
D
V
V
GY
V
4.
FK Crvena Zvezda 6 0 5 1 7-15 -8 1
D
V
V
V
V