Társoldalunk:

A koronavírus-fertőzések miatt nem áll ki az Újpest a DVTK elleni meccsen

2020.11.04. 12:24

Eredetileg péntek este nyolc órától játszott volna egymással a DVTK és az Újpest az NB I-ben, a 10. forduló nyitómeccsén.

A fővárosi klub szerdai közleménye szerint, bár a csapatot már az előző, MTK elleni mérkőzésen is alaposan megtizedelte a koronavírus-járvány, akkor még eleget tettek a kiállási kötelezettségüknek, annak ellenére, hogy a 25 fős keretből csak hét labdarúgóra számíthattak.

Azóta a helyzet tovább súlyosbodott, és már csak két negatív teszttel rendelkező játékosa maradt az együttesnek, ráadásul a múlt vasárnapi mérkőzésre az U19-es csapatból felhozott játékosok közül is többen pozitív tesztet produkáltak. Mint írják, a fenti körülmények ismeretében kérték a pénteki mérkőzés elhalasztását, amihez azonban a miskolciak nem járultak hozzá.

"Megértjük, hogy az ellenfél, tartva attól, hogy esetleg ők kerülhetnek emiatt hátrányos helyzetbe, nem fogadja el a halasztást. Az Újpest FC elkötelezett amellett, hogy a bajnokság zavartalanul működjön, ne maradjanak el mérkőzések, azonban ez már egy extrém helyzet"  - írják a fővárosiak állásfoglalásukban.

Rogan Predrag, az Újpest vezetőedzője sem volt ott az MTK elleni bajnokin a hétvégén, ahogy a szakmai stáb többi tagja sem a betegség miattForrás: ujpestfc.hu

Hozzáteszik: figyelembe véve, hogy az elmúlt másfél hétben milyen ütemben terjedt a csapatban a fertőzés, a vezetőség úgy határozott, nem állnak ki pénteken a DVTK ellen. "Sem az ellenfél csapatát, sem a még negatív játékosainkat, fiatalokat nem tehetjük ki ekkora veszélynek. A terjedést és továbbfertőződést csak így tudjuk megakadályozni" - áll a közleményben.

"A hétvégén még azt mondtuk, hogy az Újpest harc nélkül nem adja oda a három pontot, de ebben az esetben a harc nem a pályán folyik, és a játékosaink egészsége, a további mérkőzések jövője a tét" - fogalmaz a klub a közleményben. Az Újpest a kérelmet eljuttatta a Magyar Labdarúgó Szövetséghez is.