Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain legnagyobb sztárjai nélkül is magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Rennes ellen a francia első osztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Rangadót rendeztek a francia labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján. A címvédő és listavezető Paris Saint-Germain a tabella harmadik pozíciójában elhelyezkedő Rennes csapatát látta vendégül a Parc des Princes stadionban. Mindkét klub érdekelt a Bajnokok Ligájában, és egyaránt vereséget szenvedett a hétközi meccsén, így nem a legtökéletesebb formában várta ezt az összecsapást.

A PSG-nél továbbra is világsztárok hiányoztak a keretből - többek között Kylian Mbappé, Neymar, Marco Verratti, Julian Draxler, Juan Bernat, Mauro Icardi sem bevethető sérülés miatt -

de a Rennes is hasonló okból volt kénytelen nélkülözni több alapemberét.

A párizsi alakulat kezdte jobban a meccset, Moise Kean révén már a 11. percben vezetéshez jutott.

Nemsokkal később Angel Di María megduplázta a PSG előnyét, az argentin középpályás egy kiugratást követően elegánsan emelt a kapuba.

Néhány alkalommal sikerült veszélyeztetnie a Rennes-nek, azonban gólt nem szerzett az első félidőben a vendégcsapat, maradt a kétgólos hazai előny.

A második játékrészben továbbra is a Paris Saint-Germain dominált, azonban a 69. percben könnyen büntetőt ítélhettek volna ellene, de a játékvezető nem vette észre Leandro Paredes kezezését.

Nem sokkal később aztán végleg eldőlt a mérkőzés,

Di María újabb szép góllal tette fel a koronát nagyszerű teljesítményére, egy labdaszerzés után precízen kilőtte a jobb alsó sarkot.

A PSG simán begyűjtötte a három pontot, és jelenleg öt egységnyi előnnyel vezeti a tabellát az egy meccsel kevesebbet játszó Lille előtt.

Ligue 1, 10. forduló
Paris Saint-Germain - Lille 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Kean '11, Di María '21, '73