A Barcelona klublegendája is beszállna a Camp Nou felújításába

Camp Nou stadion
General view taken of the empty the Camp Nou stadium in Barcelona on June 16, 2020, before the Spanish league football match FC Barcelona against CD Leganes. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Gerard Piqué, az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok hátvédje kijelentette, kész anyagilag is hozzájárulni a katalán labdarúgóklub stadionja, a Nou Camp felújításához.

A 33 éves védő a Marca című spanyol sportnapilap beszámolója szerint nemcsak a finanszírozásban szeretne részt vállalni, hanem hajlandó közvetítőként is tevékenykedni a klub és a projektbe befektetni kívánó cégek között.

A Santiago Bernabéu után a Camp Noura is nagyszabású felújítás várhat Forrás: AFP/Lluis Gene

A Nou Camp 1957-ben épült meg, és a csaknem százezer fővel a legtöbb néző befogadására alkalmas európai futballaréna lett, ezt szeretnék a katalánok 105 ezresre bővíteni.

Először 2014-ben akartak a felújításnak nekilátni, a munkálatok akkori értékét 600 millió eurósra becsülték. A jelenlegi kalkuláció szerint a jövő nyáron elindítandó rekonstrukcióhoz mintegy 725 millió euró szükséges.

Amennyiben igazak a találgatások, hogy a távoli jövőben Piqué szeretne a Barcelona elnöke lenni, akkor egy ehhez hasonló gesztussal új szimpatizánsokat tudna magának nyerni a klub tagjai között.