A Budaörs sorozatban hetedszer nyert az NB II-ben, és egyre közelebb van a Debrecenhez

A Budaörs szárnyal az NB II-ben
Vágólapra másolva!
Vasárnap délután három mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II 16. fordulójában. A második helyen álló Budaörs hazai pályán 2-1-re legyőzte az utolsó előtti Csákvár csapatát, ezzel Márkus Tibor együttese továbbra is második a tabellán, négy ponttal a listavezető Debrecen mögött.

A Budaörs a második, a Csákvár azonban „hátulról második" helyről várhatta a találkozót. A csákváriak ugyan az első 12 meccsükből egyet sem tudtak megnyerni a Merkantil Bank Liga 2020/21-es idényében, azonban legutóbbi három találkozójukon kilenc pontot szereztek, így a tabellán mutatott helyezésükkel ellentétben jó formában készültek a találkozóra. A budaörsiek a legutóbbi hat bajnoki mérkőzésüket megnyerték, a veszített pontok tekintetében csupán eggyel álltak rosszabbul, mint a listavezető DVSC.

A Budaörs szárnyal az NB II-ben Forrás: Lukács József/Budaörsi Sport Club Labdarúgó Szakosztály

A tatabányai Grosics Gyula Stadionban rendezett mérkőzésen a Budaörs szerezte meg a vezetést. A 18. percben Horváth Roland kapott remek labdát Kékesi Alexandertől, majd egy remek cselt követően a bal alsóba tekert. A második félidő 10. percében egyenlített a Csákvár. Madarász Márk kapott remek átadást a tizenhatoson belül, a kilépő Kovács Péter mellett a jobb alsóba passzolt. Sokáig úgy tűnt, marad a pontosztozkodás, azonban a hajrában a Budaörs megnyerte a mérkőzést. A 86. percben Zeke Márió remek centerezésére Molnár Tibor érkezett majd a bal felső sarokba lőtt, majd a 91. percben a meccset eldöntő Molnár Tibor centerezett középre, az érkező Halmai pedig a jobb alsóba passzolt.

Győzelmével a Budaörs továbbra is második a tabellán, négy ponttal a listavezető Debrecen mögött, a Csákvár a 19. helyen áll, három pontra a bennmaradást érő 17. helytől.

A Siófok házigazdaként 3-0-ra legyőzte a Kazincbarcika csapatát. A siófokiak - egy vereség után - első alkalommal nyertek a kedden kinevezett új vezetőedző, Waltner Róbert irányításával. A borsodiak sorozatban negyedszer kaptak ki.

Eredmények, 16. forduló:
Szolnoki MÁV FC-WKW ETO FC Győr 2-1 (1-0)
BFC Siófok-Kolorcity Kazincbarcika SC 3-0 (2-0)
Budaörsi SC-Aqvital FC Csákvár 3-1 (1-0)