Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 16. fordulójában a Vasas FC 3-1-re legyőzte a Soroksár csapatát az Illovszky Rudolf Stadionban. 

A Vasas legutóbb Pécsen döntetlent játszott, ezzel megszakadt a négymeccses győzelmi sorozata, de az elmúlt öt fordulóban a kiesőhelyek közeléből a hatodik helyre jött fel, ráadásul az Illovszky Rudolf Stadionban szeptember 16. óta minden mérkőzését megnyerte. A Soroksár a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből kettőt egy góllal megnyert, kettőt, ugyancsak egy góllal, elveszített.

Ezúttal úgy tűnt, az utóbbira van nagyobb esélye, ugyanis a Vasas - első keretéből sérülések és koronavírusos megbetegedések miatt 16 játékos hiányzott - már a második percben megszerezte a vezetést Silye Erik megpattanó szabadrúgásgóljával, majd az ötödik percben növelte az előnyét, amikor Silye baloldali beadása után az érkező Balajti Ádám 12 méterről a bal felső sarokba bombázott.

Balajti Ádám már az ötödik gólját lőtte a szezonban Forrás: vasasfc.hu

A 19. percben eldöntötte a meccset az angyalföldi csapat. Terbe Botond jobboldali beadását középen érkező Feczesin Róbert hét méterről a kapu bal oldalába lőtte.

A második félidőben a Vasasnak volt több helyzete, a 61. percben mégis a Soroksár szépített.

Egy balról érkező lapos beadást Lovrencsics Balázs estében a kapu közepébe pörgetett. Az utolsó fél órában még a Vasasnak voltak helyzetei, de az eredmény már nem változott.

Ezzel a győzelemmel a Vasas feljött a tabella ötödik helyére, és hat mérkőzés óta veretlen a másodosztályban.

Eredmények, 16. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC-Debreceni EAC 2-1 (1-0)
FC Ajka-Pécsi MFC 0-3 (0-1)
Vasas FC-Soroksár SC 3-1 (3-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Dorogi FC 1-1 (0-0)
Szombathelyi Haladás-Szentlőrinc 4-0 (2-0)

Az állás: 1. DVSC 37 pont, 2. Budaörs 33, 3. Gyirmót 29, 4. Pécsi MFC 29, 5. Vasas 27.