Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt az olasz labdarúgó-bajnokság hat csapatától nem utazhatnak el a játékosok hazájuk válogatottjához.

A helyi egészségügyi hatóságok vasárnapi döntése a Fiorentina, az AS Roma, a Lazio, a Genoa, a Sassuolo és az Internazionale futballistáit érinti, mert klubcsapataikban koronavírusos megbetegedések fordultak elő a közelmúltban.

A tilalom az olasz válogatottat érinti a legérzékenyebben, az ugyancsak koronavírus-fertőzéssel küszködő Roberto Mancini szövetségi kapitány 16 játékosra nem számíthat. Együttese szerdán Firenzében az észtekkel játszik barátságos mérkőzést, majd Lengyelországgal és Bosznia-Hercegovinával találkozik a Nemzetek Ligájában.

Ciro Immobile (középen) is elkapta a koronavírust Forrás: AFP/Marco Bertorello

Elképzelhető, hogy a szigorú döntés kedvezni fog a Napolinak, amelynek hétfőn tárgyalják a fellebbezését. Október elején a nápolyiak - éppen a helyi egészségügyi hatóság tiltása miatt - nem utazhatott el a Juventus elleni mérkőzésre, amelynek a három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a torinóiak javára ítélte a liga.

Októberben a Juventus hat játékosa - köztük Cristiano Ronaldo - megszegte a karanténszabályokat, hogy csatlakozzon hazája válogatottjához, ezért a torinói ügyészség vizsgálatot indított.