Dárdai Pál középső fia is bemutatkozhatott a Bundesligában

Dárdai Márton Hertha BSC
firo: 07.11.2020 Soccer: Soccer: 1.Bundesliga season 2020/21 FC Augsburg - Hertha BSC Berlin Marton Dardai, whole figure, with, and, coach Bruno Labbadia Photo: Lennart Preiss Witters / Pool / viafirosportphoto | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Szombaton, az Augsburg ellen 3-0-ra megnyert mérkőzés hajrájában bemutatkozhatott a német élvonalban Dárdai Márton. A magyar védő - természetesen - édesapja, Pál nyomdokain haladva a Hertha BSC-ben kapta meg a lehetőséget a bizonyításra.

A 18 éves középső védőt a 92. percben küldte pályára Bruno Labbadia, a berliniek vezetőedzője. A fiatal tehetség a csapatkapitány Dedryck Boyata helyét vehette át a védelem tengélyében.

A 18 éves Dárdai Márton (balra) szombaton bemutatkozhatott a Bundesligában Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Lennart Preiss Witters/Pool/Viaf

Dárdai Márton már a második Dárdai-fiú, aki lehetőséget kap a Herthában. A legnagyobbik testvér, ifjabb Dárdai Pál még az első csapatot 2015 és 2019 között irányító édesapja irányítása alatt mutatkozhatott be a német első osztályban.

A fiatal tehetség Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szalai Ádám és Sallai Roland után immáron az ötödik magyar, aki lehetőséget kapott a Bundesliga idei szezonjában.

A Dárdai Pállal készült legfrissebb podcastünk ide kattintva hallgatható meg.