Vágólapra másolva!
Hivatalos honlapján jelentette be a Salzburg, hogy a legfrissebb koronavírustesztek után hat játékosuknál is pozitív lett az eredmény, így az egész csapat karanténba került.

Még pénteken tesztelték le először a csapat tagjait a Rapid Wien elleni bajnoki előtt. Akkor az eredmények alapján az összes Salzburg-játékos tesztje negatív lett.

Ugyanakkor elvégeztek egy második kört a külföldi labdarúgóknál a klubban, amely után hat eredmény is pozitív lett, de ez csak vasárnap este derült ki.

Ezután döntött úgy a Salzburg, hogy a COVID-19 megelőzésével kapcsolatos előírásoknak és a vonatkozó szabályoknak a figyelembevételével tájékoztatják az illetékes egészségügyi hatóságokat és a további hivatalos szerveket. A futballisták, akik nem mutatnak tünetet, önkéntes karanténba vonultak.

A többi labdarúgó pedig a keretből megkezdte a csapatkarantént az előírásoknak megfelelően. Ez azt jelenti, hogy csak a lakásuk, az edzőpálya és a mérkőzések helyszíne között utazhatnak.

Ebből adódóan az összes nemzetközi válogatott mérkőzésre szóló hívást, amely a Salzburg-játékosokat szólította volna saját hazájuk nemzeti tizenegyébe, elutasították.

Szoboszlai Dominik a hétfő délelőtti állapotok szerint nem jöhet haza a válogatottba. Forrás: AFP/Barbara Gindl

A klub az ausztriai szabályozásokat figyelembe véve az összes válogatott labdarúgójának megtiltotta, hogy elhagyja a csapatot és a saját nemzeti tizenegyéhez csatlakozzon.

Emiatt a magyar válogatott egyik legjobbja, Szoboszlai Dominik sem csatlakozhat Marco Rossi csapatához, hogy csütörtökön a sorsdöntő, Izland elleni Európa-bajnoki selejtezőn pályára léphessen.

Tekintettel azonban arra, hogy a fentebb említett két tesztelés teljesen más eredményt hozott, ezért hétfőn elvégeznek egy harmadik, PCR-tesztet is a csapatnál.

Ennek eredménye elméletileg megváltoztathatja a jelenlegi szigorú, a játékosokra vonatkozó szabályokat. A tesztek eredménye várhatóan hétfőn este lesz meg a klubnál.