Vágólapra másolva!
A Liverpool hátvédje, Joe Gomez komoly térdsérülést szenvedett az angol válogatott edzőtáborában. A védőt meg kellett műteni, így Virgil Van Dijk után a második játékos, akire hasonló okból hosszú ideig nem számíthat Jürgen Klopp, és természetesen az angol nemzeti csapatból is kénytelen őt mással pótolni Gareth Southgate - írta a The Guardian.

Gareth Southgate, az angol nemzeti csapat szövetségi kapitánya imádkozott a pozitív diagnózisért, azonban Gomez térdét meg kellett műteni, így hosszabb ideig nem számíthat rá sem ő, sem Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere. Az operáció ugyan sikeres volt, de legjobb esetben is csak a jelenlegi idény végén tud újra játszani - számolt be róla a The Guardian.

Nick Pope, angol válogatott kapus szerint felkavaró volt azt látni, hogy ismét az a játékos sérült meg súlyosan, aki szintén hasonló probléma miatt maradt le a 2018-as világbajnokságról.

Nagyon fájt. Amikor látod, hogy egyik barátod vagy csapattársad ezen átesik, az nem könnyű" - mondta a kapus.

Joe Gomez térdét meg kellett műteni Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Gomez csapata, a Liverpool ezzel nehéz helyzetbe került, lassan alig van hadra fogható játékosa a középhátvéd posztján.

Virgil Van Dijk az elmúlt hetekben szenvedett térdszalagszakadást, Dejan Lovrent az átigazolási szezonban eladta a klub, most pedig Joe Gomez dőlt ki a sorból.

Az egyetlen bevethető tapasztalt belső védő, a nemrég izomsérüléséből felépült Joel Matip.

Az a tény, hogy mostanság a szokásosnál több játékos sérül meg betudható annak, hogy az élcsapatok a sűrű versenynaptár miatt 3-4 naponta játszanak mérkőzést.

Mivel a 2020-2021-es szezon később kezdődött el és a következő évre halasztott Európa-bajnokság miatt hamarabb véget kell érnie, nagyobb fizikai megterhelést jelent a futballistáknak, így könnyebben szenvednek el sérülést.

Southgate és Klopp is hangot adott elégedetlenségének, miszerint ez komoly probléma ebben a szezonban, és sok szerencsétlen sérüléshez vezethet.