Vágólapra másolva!
Csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatott a 88. percig egygólos hátrányban volt az Izland elleni Eb-pótselejtezőn, azonban a hajrában Loïc Nego góljával egyenlített a magyar csapat, majd a 92. percben Szoboszlai Dominik lőtt bombagólt egy elképesztő szóló után, így a magyar válogatott ismét öt év után ismét kijutott az Európa-bajnokságra, ahol a Puskás Arénában fogadhatja a világbajnok francia és az Eb-címvédő portugál együttest. A találkozó után a mérkőzésen balszerencsés gólt kapó Gulácsi Péter elmondta, hogy az egyenlítőgól után került ki a gombóc a torkából, és úgy érzi, a magyar válogatott rászolgált a győzelemre.

„Egy csapat vagyunk, egymásért küzdünk. A bekapott gól után nem volt könnyű. Kontroláltuk a meccset, több helyzetünk volt, úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet – mondta az M4Sport kamerája előtt Gulácsi Péter, aki a mérkőzés a mérkőzés 11. percében szerencsétlenül ért bele Gylfi Sigurdsson szabadrúgásába.

Gulácsi Péternek nem indult jól a mérkőzés Fotó: Polyák Attila - Origo

Nyolcvan percig cikáztak a fejekben a gondolatok. Köszönöm a srácoknak, hogy megnyertük a meccset. Végig gombóc volt a torkomban, de az egyenlítő gól után felszabadultam. Életemben nem kaptam ilyen gólt, kicsúszott a kezemből a labda. Egy kapussal bármikor történhet ilyen, de pont egy ilyen meccsen. Látszik, hogy ez a csapat nagyon egyben van. Egész héten ott volt a fejünkben az elképesztő motiváció, hogy a hazai pályán játszhatunk az Európa-bajnokságon. Meg is érdemeltük a végén, mert a selejtezőben is közel jártunk a kijutáshoz. Óriási ünnep lesz ez Magyarországnak, bízom benne, hogy szurkolók előtt játszhatunk majd, teltházas stadionban" – tette hozzá a 35-szörös válogatott Gulácsi Péter, aki 2016-ban is tagja volt a magyar csapatnak a franciaországi Európa-bajnokságon, de nem lépett pályára.