Szoboszlai Dominik jelenti a legnagyobb veszélyt az izlandi válogatottra

Cardiff, 2019. november 19. Szoboszlai Dominik (k), valamint a walesi Aaron Ramsey (b) és Joe Allen a Wales - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Aron Bjarnason, az Újpest FC labdarúgója az év végéig az izlandi Valur csapatában szerepel, kölcsönben. A kinti bajnokságot néhány fordulóval a vége előtt az ottani szövetség leállította a koronavírus-járvány miatt, így Bjarnason izlandi bajnoknak mondhatja magát. A 25 éves, korábbi korosztályos válogatott focistát telefonon értük utol, hogy a csütörtök esti sorsdöntő, Magyarország-Izland Európa-bajnoki pótselejtezőről kérdezzük. Interjú.

Magyarországon az elmúlt négy év legfontosabb mérkőzéséről beszélnek az emberek a csütörtök esti pótselejtező kapcsán. Önöknél is ez most az egyik legnépszerűbb téma?
Nyilvánvalóan mindenki rendkívül izgatott a mérkőzés miatt Izlandon. Személy szerint én egy jó meccsre számítok, amit majd itthon nézek néhány barátom társaságában, remélem jó este lesz.

Kit vagy kiket tart veszélyesnek a magyar válogatottól?
Itt mindenki ismeri a magyar csapatban Szoboszlai Dominiket.

Tudjuk, mire képes, tisztában vagyunk vele, mit csinált eddig a Bajnokok Ligájában és az osztrák bajnokságban.

És persze azt is láttuk, ahogy a nemzeti tizenegyben milyen szabadrúgásgólt lőtt, szerintem erre az izlandi csapatnál is készülnek.

Mellette Sallait mondanám, a Freiburg futballistáját, illetve Szalait is, a Mainz csatárát, akik veszélyesek lehetnek.

Utóbbival a fizikai paraméterei miatt nehéz dolguk lehet a védőknek, főleg a levegőben.

Mindamellett úgy látom, hogy a magyar védelem is kemény lesz.

Aron Bjarnason (jobb oldalon) az NB I-ben is játszott, az Újpest színeiben. Forrás: ujpestfc.hu

Az izlandi válogatottból kit emelne ki?
Gylfi Sigurdssont mondanám, aki a Premier League-ben, az Everton csapatában játszik. Róla elmondhatjuk, hogy ha a nemzeti tizenegynek gólokra van szüksége, akkor ő kialakítja a helyzeteket.

Mit vár a találkozótól?
Szerintem egy szoros mérkőzés lesz, kevés veszélyes helyzettel, talán egy gól fog csak dönteni. Remélem, az izlandi csapat nyer, ez ügyben jó előérzeteim vannak.

A csapatok tisztában vannak a mérkőzés fontosságával, ezért nem fognak sok kockázatot vállalni, így lehet, hogy csak a 2x15 perces hosszabbításban esik majd gól.

A védelmeknek kulcsfontosságú szerepük lesz a találkozón, amelyen egy-egy ember kimagasló teljesítménye dönthet majd valamelyik oldal javára.

Talán hallotta, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi koronavírusos lett, így nem lehet majd a csapat mellett. Ön szerint ez hátrányt jelenthet a magyaroknak?
Talán a mérkőzést megelőző felkészülés végét befolyásolhatta ez a dolog, ami jó lehet az izlandiaknak. Ugyanakkor magán

a meccsen biztos vagyok benne, hogy a magyar válogatott belead majd mindent, amit csak lehet, és ez a körülmény nem nagyon lesz hatással a végkimenetelre.